03 mai 2008

Un tur pe Istanbul Park cu Alex Wurz

Alexander Wurz, pilotul de teste al echipei Honda ne arata un tur pe circuitul din Turcia.

Alexander Wurz: "Istanbul Park este o provocare din punctul de vedere al setarilor datorita variatiei virajelor de viteza si a nivelelor de aderenta. La inceputul turului sunt niste schimbari rapide de directie, o lunga linie dreapta si apoi o parte mai lenta la finalul turului, ceea ce face din setarea masinii un compromis. De asemenea asfaltul se schimba mult de-a lungul unui tur: este foarte alunecos in ultimul sector dupa care ai foarte multa aderenta in primul.


Se vorbeste foarte mult de virajul 8. Pentru mine este doar valuros si dificil pentru gat; nu este un loc in care sa iti ofere un timp bun daca faci o anumita setare, nu e cazul in virajele rapide. Viteza minima este de 250 km/h aici, si daca treci cu bine cea mai buna rasplata este sa ii arati datele inginerului. Daca intri prea puternic aici iti poti distruge pneul drapta-fata.

Pentru mine cea mai mare provocare pe acest circuit este ultima sectiune. Ultimele trei viraje sunt foarte lente, pe la 80 km/h in treapta a doua, si sunt toate conectate. Daca faci cea mai mica greseala pe franarea dintre al treilea si ultimul viraj, pozitia ta pe intregul complex este gresita si iti poate afecta acceleratia pe linia dreapta. Trebuie sa fii foarte atent caci este foarte usor sa obtii efectul de supra-virare.

Istanbul in sine este un oras foarte frumos. Am fost acolo de cateva ori si sunt locuri extraordinare pe care sa le vizitezi. Stramtoarea Bosfor este foarte spectaculoasa; daca mergi la cursa, trebuie sa arunci o privire si acolo si sa ii afli istoria."


Video: Un tur cu Kimi Raikkonen:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template