24 mai 2008

Sanse de ploaie in Monaco

Cursa de anul acesta din Principat ar putea fi si prima cursa pe ploaie a sezonului. In general ploaia genereaza niste conditii foarte dificile pentru piloti, pe orice circuit. Dar in Monte Carlo, circuitul ud si barierele la mai putin de un metru distanta de masini, ar putea deveni un adevarat joc de noroc.

"Monaco reprezinta o adevarata provoare. Aici, cea mai mica greseala poate duce la abandonul unui pilot.", explica directorul tehnic al echipei BMW-Sauber, Willy Rampf.

Potrivit meteorologilor, probabilitatea de ploaie in timpul calificarilor este de aproximativ 60%, iar in timpul cursei, maine, urca pana la 90%.

Nick Heidfeld insista ca un circuit ud ar avea un impact major asupra cursei: "Daca ploua, exista sanse sa vedem un castigator surpriza.

De asemenea sunt curios sa vad cum ne vom descurca fara tractiunea controlata. Deja am fost martorii multor greseli in cursele precedente. In cazul unei ploi in Monaco, ceva ce nu am experimentat inca in acest sezon, cursa va deveni un adevarat thriller."

Lewis Hamilton insa, nu da o mare importanta combinatiei ploaie - Monaco:

"Cred ca daca va ploua va fi foarte inselator, in special fara tractiunea controlata, si toate mecanismele de anul trecut care ne ajutau sa nu blocam rotile, dar asta face parte din joc.

In trecut au avut parte de curse dificile aici in Monaco, si este cel mai frumos circuit, ud sau uscat. Bineinteles va fi mai dificil pe ploaie, dar asta ma bucura."

De partea lui Hamilton se mai afla si Jenson Button, care spune ca i-ar placea daca ar ploua duminica:

"Intotdeauna este extraordinar sa conduci pe ploaie sau in conditii dificile, asta imi place cel mai mult pentru ca poti face diferenta prin pilotaj. Dar de asemenea este o nebunie ca conduci aici pe ploaie. Dar sunt sigur ca ne vom obisnui, toti suntem foarte buni."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template