11 mai 2008

Turcia pentru fiecare echipa, plus strategiile pneurilor

Marele Premiu al Turciei ii aduce lui Felipe Massa a saptea victorie din cariera, si il arunca din nou in lupta pentru titlu, fiind cu 28 de puncte la egalitate cu Hamilton, pe locul 2 in clasament, si la 7 puncte distanta de liderul momentului, Kimi Raikkonen.

Strategiile in aceasta cursa au fost in mare parte cu 2 opriri. Doar McLaren au incercat o strategie indrazneata cu 3 opriri, si Honda una riscanta, cu o oprire. La mare cautare au fost pneurile hard, in ciuda temperaturilor scazute.


Ferrari
Felipe Massa a avut o cursa oarecum fara probleme, castigand cu cateva secunde bune avans. Desi a fost ajuns si depasit de Lewis Hamilton la un moment dat, nu reprezenta o mare amenintare, data fiind strategia lui. Coechipierul sau, Kimi Raikkonen a fost ceva mai agitat in spate, pierzand doua pozitii la start insa a revenit pe 3 dupa prima serie de opriri.

  • Kimi Räikkönen: Medium-Medium-Hard
  • Felipe Massa: Medium-Medium-Hard

McLaren-Mercedes
Incercand sa evite necazurile cu pneul lui Hamilton de anul trecut, echipa engleza a optat pentru o strategie cu 3 opriri. Acest lucru l-a facut pe Hamilton sa lupte intreaga sa cursa pentru a-si crea un avantaj, incluzand si o depasire frumoasa asupra lui Massa in turul 24. Apoi s-a luptat cu Raikkonen pentru locul 2, lupta pe care a castigat-o. Insa coechipierul sau, Heikki Kovalainen a avut o cursa dezastruoasa dupa ce a suferit o punctura la roata stanga-spate in primul viraj, nimicindu-i sansele la un podium sau chiar victorie. El a terminat pe locul 12 la un tur intarziere.

  • Lewis Hamilton: Hard-Hard-Hard-Medium
  • Heikki Kovalainen: Hard-Hard-Hard-Medium

BMW-Sauber
Dupa ce initial trecuse de Raikkonen la start, Kubica a terminat pe locul 4 la 21 de secunde in spatele lui Massa. Heidfeld a castigat cateva locuri in timpul primei serii de opriri la boxe, terminand in final pe locul 5 la 38 de secunde fata de lider.

  • Nick Heidfeld: Hard-Hard-Medium
  • Robert Kubica: Hard-Hard-Medium


Renault
Fernando Alonso a fost foarte fericit sa termine pe locul 6 spunand ca este tot ce putea face. Plecat de pe 7, a castigat 2 locuri la start dar a pierdut unul in favoarea lui Heidfeld. Nelson Piquet a trebuit sa evite accidentul din primul viraj ajungand in spatele plutonului. El a terminat pe 15 si a scos al zecelea cel mai rapid tur.

  • Fernando Alonso: Hard-Hard-Medium
  • Nelson Piquet: Hard-Hard-Medium

Red Bull
Alte doua puncte pentru Webber dupa o cursa solitara. El a pierdut locul 6 la start in favoarea lui Alonso dupa care nu a mai putut lupta pentru a-l recupera. Coulthard a impins toata cursa in speranta ca ar putea prinde ultimul punct pus in joc insa a terminat pe locul 9.

  • David Coulthard: Hard-Hard-Medium
  • Mark Webber: Hard-Hard-Medium

Williams
Nico Rosberg, plecat de pe locul 11 a reusit sa castige cateva locuri bune, ajungand pana pe locul 8 luand un punct pentru echipa sa. Sperantele lui Kazuki Nakajima au fost spulberate de catre Giancarlo Fisichella care a trecut peste el in primul viraj al cursei.

  • Nico Rosberg: Hard-Hard-Medium
  • Kazuki Nakajima: Hard-DNF

Toyota
Dupa ce a pierdut 3 locuri la start, fiind lovit in primul viraj, Jarno Trulli a incercat o intarziere a celei de-a doua intrari in speranta ca va trece de Coulthard. Dar nu a fost sa fie, italianul terminand pe locul 10. Timo Glock a preferat o strategie cu o oprire data fiind pozitia sa de pe grila, dar nu a reusit mai mult de locul 13.

  • Jarno Trulli: Hard-Medium-Medium
  • Timo Glock: Medium-Hard

Honda
A 257-a cursa pentru Barrichello a reprezentat un dezamagitor loc 14. Dupa ce a suferit de subvirare si probleme cu traficul, brazilianul a decis sa isi faca singura oprire mai devreme, dupa care a urmat o cursa plina de evenimente pana la steagul in patratele. Nici Button nu a stat prea linistit avand o problema cu pneurile in prima parte, ceea ce a dus la supraincalzirea franelor. Apoi a schimbat si el pe o strategie cu o oprire dar i-a fost greu sa ii tina pe ceilalti in spate, terminand pe locul 11.


  • Jenson Button: Hard-Medium
  • Rubens Barrichello: Medium-Hard

Toro Rosso
Vettel a fost multumit sa vada steagul in patratele pentru prima data in acest sezon, chiar daca nu a avut o cursa prea buna. O oprire in plus din cauza unei puncturi l-a aruncat in spatele grilei, iar la prima oprire programata a avut o problema cu realimentarea fiind nevoit sa opreasca din nou un tur mai tarziu. El a terminat cursa pe locul 16, ultimul. Bourdais si-a incheiat cursa in turul 25 dupa ce a iesit in decor in virajul 12. El a abordat virajul normal insa a avut o problema la spatele masinii, care este investigata de catre echipa.

  • Sébastien Bourdais: Hard-Hard-DNF
  • Sebastian Vettel: Hard-Hard-Hard-Hard-Medium

Force India
Intr-o cautare disperata de locuri la start, Fisichella isi incheie cursa in masina lui Nakajima. Nici Sutil nu a fost prea norocos dupa ce un Toro Rosso i-a 'inchis usa' si a fost nevoit sa treaca pe la boxe sa schimbe aripa fata, dar din fericire Safety Car-ul a iesit pentru accidentul lui Fisichella. Apoi s-a luptat cu subvirarea si cu Vettel tinandu-l pe pilotul STR in spatele sau.

  • Adrian Sutil: Medium-Hard-Hard-Hard
  • Giancarlo Fisichella: Hard-DNF

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template