11 mai 2008

Massa de neoprit in Turcia

Felipe Massa reuseste a treia sa victorie consecutiva din Turcia. La mica distanta de el vine pilotul Mclaren, Lewis Hamilton urmat indeaproape de campionul mondial en-titre, Kimi Raikkonen.

Strategia speciala aleasa de Hamilton l-a plasat la jumatatea cursei ca un potential invingator dar nu a putut pune o distanta suficienta intre el si Felipe Massa pentru a-l bate pe acesta. A trebuit sa se multumeasca in final cu locul al doilea despartind cele doua Ferrari.


Dupa ce l-a batut in calificari pe coechipierul sau, si a obtinut pentru prima data prima linie pe grila de start, Heikki Kovalainen a pierdut mult timp in primele tururi din cauza unei puncturi, terminand in final pe locul al doisprezecelea.

Atat Kovalainen dar si Raikkonen au avut un start lent, fapt ce i-a permis lui Hamilton sa vina pe pozitia a doua inca din primul viraj. Apoi Raikkonen a mai pierdut doua locuri in favoarea lui Kubica si Alonso.

La scurt timp dupa start masina de siguranta a iesit pe circuit dupa ce Giancarlo Fisichella a trecut peste Williams-ul lui Kazuki Nakajima, ambii iesind din cursa.

Datorita problemelor lui Kovalainen, Hamilton si Massa au ramas singuri in fata luptand pentru prima pozitie. Pilotul McLaren l-a vanat pe Massa in prima parte, dupa care a facut o rapida oprire in turul 16. Echipa a decis sa foloseasca o strategie cu trei opriri, Hamilton reusind sa fie mai rapid decat Massa datorita cantitatii de benzina. Britanicul trece in turul 24 de brazilian in ultima succesiune de viraje preluand conducerea. Apoi a fortat castigand aproximativ o secunda pe tur, atfel in turul 32 cand a oprit pentru realimentare, avea 8 secunde avans.

Acest lucru i-a permis lui Massa sa revina la conducere, in timp ce Hamilton reuseste totusi sa il bata pe Raikkonen pentru locul secund. Finlandezul care a reusit sa treaca intre timp de Alonso si Kubica mentine presiunea pe Hamilton in timp ce Massa conducea linistit cursa.

Mai in spate, Kubica isi adjudeca linistit un loc patru, urmat de colegul sau Nick Heidfeld, care a beneficiat de o strategie buna, plasandu-l pe cinci, in fata lui Fernando Alonso. In spatele spaniolului au fost Mark Webber si Nico Rosberg, care a venit din afara primilor 10 pentru a lua ultimul punct al acestui Mare Premiu.

Rezultatele Marelui Premiu al Turciei

1 F. Massa Ferrari 1:26:49.451
2 L. Hamilton McLaren + 3.779
3 K. Räikkönen Ferrari + 4.271
4 R. Kubica BMW + 21.945
5 N. Heidfeld BMW + 38.741
6 F. Alonso Renault + 53.724
7 M. Webber Red Bull + 1:04.229
8 N. Rosberg Williams + 1:11.406
9 D. Coulthard Red Bull + 1:15.270
10 J. Trulli Toyota + 1:16.344
11 J. Button Honda + 1 tur
12 H. Kovalainen McLaren + 1 tur
13 T. Glock Toyota + 1 tur
14 R. Barrichello Honda + 1 tur
15 N. Piquet jr. Renault + 1 tur
16 A. Sutil Force India F1 + 1 tur
17 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 1 tur

Abandonuri

18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 32 tururi
19 K. Nakajima Williams + 57 tururi
20 G. Fisichella Force India F1 + 58 tururi

Cel mai rapid tur

Raikkonen, 1:26.506

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template