04 mai 2008

Ferrari si Renault cu ochii pe Kubica

Conform ziarului german 'Bild', Ferrari si Renault au pus ochii pe Robert Kubica. In acest moment, polonezul este al treilea in clasamentul pilotilor iar performantele sale din acest debut de sezon au fost promitatoare.

Bernie Ecclestone il lauda pe tanarul polonez: "Devine din ce in ce mai bun la fiecare cursa. Daca eram sef de echipa, l-as fi luat.".

Exact acest lucru fac Ferrari si Renault. Ambele echipe vor sa angajeze aceasta noua stea. cele doua echipe s-au interesat de contractul lui Kubica iar rezultatul a fost imbucurator: Kubica are un contract pana la finalul sezonului 2009. Daca vrea sa ii prelungeasca contractul, Mario Theissen va trebui sa ii mai adauge cateva milioane bune la salariu, in acest moment Kubica avnd un sfert din salariul lui Heidfeld.


Daca ar fi sa analizam probabilitatile, Renault nu ar fi tocmai o echipa pentru Kubica, stiindu-se faptul ca ei incearca sa tina salariile pilotilor cat mai mici cu putinta. Ferrari reprezinta o alta poveste. In primul rand Kubica vorbeste fluent italiana, locuind in Italia pentru cativa ani. Desigur acesta ar fi un atu pentru tanarul pilot. In al doilea rand Ferrari este cea mai longeviva si cea mai puternica echipa in acest moment, si acest lucru nu pare sa se schimbe curand. Mai ramane de vazut daca Robert va vrea sa plece de la echipa sa actuala, BMW-Sauber, aceasta fiind si ea intr-o panta ascendenta.

O alta posibilitate pentru polonez este trecerea la raliuri. Desi spune ca Formula 1 ramane prioritara pentru moment, Kubica nu a exclus plecarea din F1 pentru a deveni pilot profesionist de raliuri.

"Daca vreau sa fiu un pilot de raliuri adevarat, nu ar trebui sa mai astept mult. Dar inainte de asta as vrea sa ma distrez in Formula 1 si sa acumulez cateva rezultate bune.

A doua varianta ar fi ca atunci cand ma retrag din Formula 1, sa ma apuc de raliuri doar pentru distractie. Si cred ca a doua optiune ar fi cea mai buna."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template