06 mai 2008

Sfarsit de drum pentru Super Aguri

Micuta echipa japoneza, Super Aguri s-a retras din Formula 1 astazi. Echipa s-a luptat pentru a supravietui in F1 inca de anul trecut cand mult promisul contract de sponsorizare a cazut, iar furnizorii motoarelor, Honda, au facut clar faptul ca nu sunt pregatiti pentru un suport pe termen lung.

"Cu regret trebuie sa va anunt ca echipa isi va inceta activitatea competitionala incepand de azi." spune intr-un comunicat fondatorul echipei Super Aguri, Aguri Suzuki.


Un plan de achizitionare al echipei de catre Magma Group, a cazut luna trecuta si Honda nu au fost incantati de salvarea in ultima clipa de catre compania germana Weigl Group.

Suzuki s-a intalnit azi cu conducerea Honda pentru a discuta soarta echipei. Decizia luata a lasat Formula Unu cu doar 10 echipe pe grila, pentru prima data din 2005.

"Echipa a concurat impotriva multor echipe satelit si a obtinut primele puncte dupa doar 22 de curse, terminand pe locul 9 in campionatul din 2007.

Dar pierderea partenerilor SS United Oil si a Gas Company a dus la dificultati financiare. De asemenea schimbarile in ceea ce priveste folosirea sasiurilor de client, ne-a afectat abilitatea de a gasi parteneri."

Suzuki a tinut sa multumeasca Honda si Bridgestone.

"Cu ajutorul Honda am reusit oarecum sa mentinem echipa, dar a fost dificil sa gasim o cale de a continua activitatea. Ca rezultat am fost nevoit sa renunt la Formula 1."

Decizia de a se retrage i-a lasat pe Takuma Sato si Anthony Davidson fara un cockpit in F1. Sato care este foarte popular in Japonia, si in jurul caruia aceasta echipa a fost construita, a incasat toate cele 4 puncte ale echipei de anul trecut. Anul acesta insa, nici unul din piloti nu au reusit sa puncteze.

Super Aguri a concurat cu sasiuri si motoare provenite de la Honda dar o schimbare in regulamentul Formulei 1 interzice folosirea asa-ziselor "masini de client", iar acest lucru i-au facut mai putin atractivi pentru potentialii parteneri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template