12 mai 2008

Mai multe tururi noapea la Singapore

Un nou program al weekendului de la Singapore va fi introdus dupa ce au aparut unele temeri in legatura testele reduse pe timp de noapte.

Programul original includea teste atat ziua cat si pe timp de noapte, prima sesiune de teste de vineri avand loc la lumina zilei iar cea de-a doua seara, la lumina reflectoarelor.

Desi testele din timpul zilei le oferea pilotilor sansa sa se obisnuiaca cu circuitul, au existat ingrijorari in privinta timpului prea scurt de alergari pe timpul noptii. Aceste temeri au generat discutii serioase intre echipe si FIA, cu Massimo Rivola, managerul Toro Rosso, conducand campania dupa ce a asistat la cursa nocturna de MotoGP din Qatar de anul acesta.


"Nu sunt prea relaxat in privinta programului. Cel mai important este ca testele noastre sa fie in intregime pe timp de noapte. Soarele apune in Singapore la ora 19, iar planul existent este ca prima sesiune sa se incheie la ora 18 iar cea de-a doua sa inceapa la ora 20" spune italianul.

Aceste propuneri au fost luate in calcul de catre FIA, iar echipele au fost informate ca programul este posibil sa fie schimbat, si va arata astfel:

  • Antrenamente libere 1 - Vineri: 19:00-20:30
  • Antrenamente libere 2 - Vineri: 21:30-23:00
  • Antrenamente libere 3 - sambata: 19:00-20:00
  • Calificari - Sambata: 22:00-23:00
  • Cursa - Duminica: 20:00

Dar aceasta schimbare aduce o noua provocare pentru echipe. In loc de doua ore si jumatate, cat este de obicei timpul liber dintre primele doua sesiuni de antrenamente, acum nu vor avea decat o ora la dispozitie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template