30 aprilie 2009

26 de masini asteptate pe grila in 2010

La sedinta de ieri a Consiliului Mondial de Motorsport (WMSC) s-a votat un numar maxim de 13 echipe pentru sezonul urmator.

Echipele care doresc sa participe in F1 in 2010 trebuie sa aplice intre 22 si 29 mai 2009, iar cei care vor fi prezenti pe grila sezonului urmator vor fi anuntati pe 12 iunie.

Cel putin cinci echipe si-au anuntat dorinta de a participa in Marele Circ in anii urmatori. Printre acestia se numara fostul sef de la Bar-Honda, David Richards, echipele USF1 si Lola Group, dar si cateva din echipele care in prezent activeaza in GP2.

"Noile reguli anuntate de FIA azi, sunt in conformitate cu asteptarile noastre si ramanem incurajati de potantialul crearii unei echipe viabile din punct de vedere comercial." a comentat David Richards in urma anuntului facut de FIA.

Bernie Ecclestone este dispus sa ajute financiar noile echipe care doresc sa intre in F1 de la anul. El le va pune la dispozitie suma de 10 milioane de dolari pe an si le va oferi transport gratuit in tarile din afara Europei, in primul an de participare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template