16 aprilie 2009

Newey incepe lucrul la noul difuzor

Adrian Newey, designerul de la Red Bull, si-a anulat zborul spre China dupa ce FIA a declarat difuzorul de pe masina Brawn ca fiind legal. Acesta a optat sa ramana la fabria din Milton-Keynes pentru a realiza propria versiune a elementului aerodinamic.

Multe dintre echipe au inceput lucrul la noile difuzoare chiar inainte de verdictul dat de FIA, iar in acest weekend am putea chiar vedea cateva versiuni aflate in primul stadiu de dezvoltare.

Red Bull este de asteptat sa debuteze noua solutie in Monaco, in timp ce Renault si BMW s-ar afla printre echipele care le-ar putea avea deja pregatite de cursa. Ferrari spera ca pana la prima cursa din Europa, pe 10 mai, in Spania, sa fie si ei pregatiti cu propria versiune.

Aceste modificari rapide nu vor aduce insa la fel de rapid si performanta dorita.

"Am putea recupera probabil trei zecimi de secunda. Dar pentru a gasi si celelalte doua-trei necesare pentru a ajunge cele trei masini care au deja incorporate difuzoarele pe care eu le consider ilegale, va fi nevoie de modificari substantiale la partea din spate a masinii.", a declarat inginerul sef de la Renault, Pat Symonds.

Si seful diviziei de motorsport de la Mercedes, Norbert Haug, este de acord ca "ceea ce unii au facut in noua luni nu poate fi facut de altii in doar noua saptamani.

Spiritul nostru sportiv ne spune ca este timpul sa trecem la lucru, sa acceptam aceasta provocare, insa vom avea nevoie de mult timp."
, a spus Haug.

2 comentarii:

livelyf1 on 16.04.2009, 12:41 spunea...

4 luni, 3 saptamani si 2 zile suna mai bine pentru non-ddd teams? :)

Lucian on 16.04.2009, 12:55 spunea...

poate ca de atat au nevoie sa vina la zi cu ddd-ul :)

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template