12 aprilie 2009

Pneuri super-soft pentru China

Pneurile super-soft vor fi utilizate pentru a doua oara in acest sezon, Formula 1 indreptandu-se weekendul viitor spre China.

Circuitul de la Shanghai va organiza in acest an a treia etapa a campionatului, la aproximativ sase luni de la cursa de anul trecut, in urma schimbarilor facute calendarului din acest sezon.

In 2008, Lewis Hamilton a castigat acest Mare Premiu cu pneuri hard-hard-medium. Trecerea la slick-uri a adus insa o noua alocare a specificatiilor, Bridgestone aducand anul acesta compozitiile super-soft si medium.

Super-soft-urile au dat mari batai de cap echipelor in Australia, din cauza gradului mare de uzura. Cu toate acestea, directorul diviziei de motorsport de la Bridgestone, Hirohide Hamashima, este increzator ca echipele vor sti cum sa isi menajeze pneurile, avand experienta acumulata din Australia.

"Ne asteptam la un grad de uzura mai mic in China, echipele intelegand mai bine masinile acum fata de prima cursa a sezonului. De asemenea, Shanghai este un circuit permanent si suprafata ar trebui sa fie mai buna.", a declarat Hamashima.

Circuitul chinez este unul foarte dur pentru pneuri. Cele din stanga-fata vor avea de suferit in special in virajele 2 si 13, viraje care ar putea afecta chiar si pneurile din spate.

Specificatia circuitului va cere o apasare aerodinamica medie, avand doua linii drepte de mare viteza, insa o mare parte a turului este formata din numeroase viraje tehnice. Setarea potrivita va aduce si o utilizare mai eficienta a pneurilor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Inca o cursa promitatoare. Si acum, cu aripioarele dinamice de pe eleronul fata vor face fata usor cu aerodinamica. E mai greu acum pt piloti, trebuie sa conduca, sa fie atenti la viraje (ca nu mai au diverse ajutoare din partea masinii) sa foloseasca KERS si aripioarele.. uf!

Lucian on 13.04.2009, 10:12 spunea...

Pana la urma au reusit sa aduca luptele pe circuit cu regulile astea noi, am ramas placut surprins sa vad ca in primele 6-7 tururi pilotii nu se mai departeaza la 2-3 secunde unii de altii cum se intampla pana anul trecut :) ...pacat totusi ca inca domina "luptele" la masa verde ...

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template