26 aprilie 2009

Bahrain - o victorie usoara pentru Button


Dupa o pauza de o cursa, Jenson Button a revenit pe prima treapta a podiumului.

Este a treia cursa din patru disputate in acest an pe care Jenson Button o castiga. Englezul a beneficiat de o masina cu un ritm de cursa foarte bun, profitand in acelasi timp de greselile de strategie ale celor din fata sa.

Startul a fost foarte bun pentru cele doua masini Toyota, in special pentru Timo Glock care a tasnit in fata lui Trulli imediat dupa start.

Lewis Hamilton, care a plecat de pe cinci, a fost alt pilot cu un start bun, avantajat fiind si de sistemul KERS. Campionul Mondial i-a depasit pe Button si pe Vettel inainte de primul viraj, si il ataca pe Trulli pentru al doilea loc insa italianul si-a aparat pozitia.

In al doilea tur, pilotul de la Brawn, Jenson Button a revenit pe locul al treilea printr-o depasire asupra lui Hamilton in virajul 1.

In spate, lupta era extrem de stransa, pilotii inghesuindu-se in viraje.

Bineinteles, in aceasta inghesuiala au fost cateva aripi fata care au trebuit schimbate. Robert Kubica, Kazuki Nakajima si Felipe Massa se numara printre cei care au fost nevoiti sa treaca pe la boxe inca din primele tururi ale cursei, anulandu-le orice sansa la puncte.

Strategia agresiva adoptata de Toyota nu a fost cea castigatoare.

Glock a fost primul care a oprit la boxe dupa doar 11 tururi. In mod surprinzator, desi trebuia sa mai ramana inca doua sau trei tururi pe pista dupa oprirea lui Glock, Jarno Trulli a fost chemat in urmatorul tur. Drept consecinta Button a fost indemnat sa "dea tot ce are", aflandu-se in acel moment in urma celor doua masini Toyota, la o distanta destul de mica.

Button a intrat la boxe in turul 15 si de aici a fost doar o plimbare de duminica pentru liderul din clasamentul pilotilor.

Kimi Raikkonen a reusit sa aduca primele trei puncte pentru Ferrari!

Finlandezul a avut un prim stint foarte lung, dupa care a urmat un al doilea la fel de lung. A doua si ultima oprire a sa a fost cu 13 tururi inainte de final, strategia dovedindu-se una bine pusa la punct. Plecat de pe locul 10 pe grila, Raikkonen a castigat patru pozitii, ca in final sa aduca trei puncte pentru echipa italiana.

Desi parea favorit in aceasta cursa, Vettel, cu un start timid a reusit totusi sa urce intr-un final pana pe pozitia a doua, terminand la sapte secunde in urma lui Button. Detinatorul pole-ului, Jarno Trulli a venit la linia de sosire doar pe locul al treilea.

Desi la un moment dat, Hamilton lupta pentru una din pozitiile de pe podium, el nu a putut aduce mai mult decat pozitia a patra pentru Mclaren, care este totusi una buna, confirmand faptul ca englezii revin spre varful ierarhiei. El a fost urmat de Barichello, care a avut, in mod surprinzator o strategie cu trei opriri la boxe. Glock, care in primul stint a mers foarte bine in fruntea cursei, a terminat doar pe locul al saptelea, pneurile medium si cantitatea mare de benzina dandu-i mari batai de cap. Ultimul in puncte a fost Fernando Alonso, pentru Renault.

Rezultatele Marelui Premiu al Bahreinului:

1. Button Brawn GP-Mercedes 1h31:48.182
2. Vettel Red Bull-Renault + 7.187
3. Trulli Toyota + 9.170
4. Hamilton McLaren-Mercedes + 22.096
5. Barrichello Brawn GP-Mercedes + 37.779
6. Raikkonen Ferrari + 42.057
7. Glock Toyota + 42.880
8. Alonso Renault F1 + 52.775
9. Rosberg Williams-Toyota + 58.198
10. Piquet Renault F1 + 1:05.149
11. Webber Red Bull-Renault + 1:07.641
12. Kovalainen Mclaren-Mercedes + 1:17.824
13. Bourdais Toro Rosso-Ferrari + 1:18.805
14. Massa Ferrari + 1 lap
15. Fisichella Force India-Mercedes + 1 lap
16. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap
17. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
18. Kubica BMW Sauber + 1 lap
19. Heidfeld BMW Sauber + 1 lap

Cel mai rapid tur: Jarno Trulli (Toyota) 1:34.556 in turul 10

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai incurcat echipele...Massa e la Ferrari si Hamiltom la McLaren

Lucian on 28.04.2009, 09:23 spunea...

ups, merci ...nu observasem :(

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template