22 aprilie 2009

Statistici inainte de Bahrain

Cateva statistici inainte de weekendul cursei din Bahrain.

Victorii
Weekendul trecut, Red Bull a castigat prima cursa de cand a intrat in F1, in 2005, prin Sebastian Vettel, si totodata, prima dubla, cu Mark Webber pe locul al doilea in China. Astfel echipa austriaca a devenit a 30a echipa care a castigat o cursa in Formula 1.

Victoria a incheiat seria inceputa de Brawn, noua echipa detinand trofeele castigatorului din Australia si Malaysia, primele doua curse ale acestui sezon.

Dintre cei prezenti pe grila in 2009, cele mai multe victorii le are dublul campion Fernando Alonso, 21. Kimi Raikkonen are 17 iar coechipierul sau de la Ferrari, Felipe Massa, 11. Campionul din 2008, Lewis Hamilton are noua victorii.

Bahrain
Din cele cinci Mari Premii organizate de Bahrain de cand a intrat in F1, Ferrari a castigat trei dintre acestea iar Fernando Alonso (Renault) pe celelalte doua.

Doar o cursa a fost castigata de un pilot care nu a plecat din prima linie a grilei, in 2006, cand Fernando Alonso a plecat de pe locul patru. Trei din cele cinci curse au fost castigate din pole.

Calificari
Trei curse au trecut din acest sezon iar Ferrari si McLaren nu s-au vazut in calificari.

Nu s-a mai intamplat din sezoanele 96-97 ca un McLaren sau Ferrari sa nu fie in prima linie in trei curse consecutive.

Podiumuri
Forma proasta prin care cele doua echipe trec, ne-a facut sa deschidem arhivele si in cazul podiumurilor. Ultima data cand un Ferrari sau McLaren nu s-au aflat pe podium in trei curse consecutive, a fost in 1993.

Ferrari
In acest sezon, singurele echipe care nu au nici un punct dupa trei curse, sunt Ferrari si Force India. Pentru italieni este cel mai slab debut de sezon din 1981, iar daca acest trend continua si in acest weekend, ar fi cel mai slab start inregistrat de Ferrari vreodata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template