22 aprilie 2009

Super-soft-ul va fi prezent si in Bahrain

Bridgestone vor aduce, pentru a treia cursa din patru, combinatia de pneuri super-soft si medium, dupa ce acestea au fost folosite in Australia si China.

Este pentru prima data cand cel mai aderent pneu (super-soft) va fi adus in Bahrain. Circuitul prezinta 15 viraje si este unul din cele mai dificile pentru frane, vremea fiind de obicei uscata si cu temperaturi ridicate.

Asezarea sa, in desert, face ca suprafata sa fie acoperita cu particule de nisip, pe care pilotii, spun ei, se simt cu pneurile de uscat la fel cum se simt cu pneurile de vreme extrema pe apa. Singura parte curata ramane trasa ideala, cea pe care masinile o urmeaza tur de tur.

Tractiunea este un element crucial in aceste viraje stranse care conduc pe scurte linii drepte. Acest lucru face ca pneurile sa se supraincalzeasca, iar in combinatie cu temperaturile deja foarte ridicate, face ca uzura sa fie foarte mare.

Hirohide Hamashima - Directorul Bridgestone Motorsport:
"Menajarea pneurilor si eliminarea pe cat posibil a temperaturii in plus in aceste conditii sunt foarte importante. Avem aici compozitiile medium si super-soft si ne asteptam ca cel medium sa fie foarte rezistent. Cel super-soft ar trebui sa fie o provocare in ceea ce priveste durabilitatea, dar datele obtinute in testele din pre-sezon arata ca acest tip de pneur poate face fata daca setarea corecta va fi gasita."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template