21 aprilie 2009

Ferrari vor reinstala KERS-ul

Ferrari va incerca sa monteze din nou sistemul KERS (Kinetic Energy Recovery System) pentru cursa din Bahrain, dupa ce in China au renuntat la acesta, din cauza problemelor de fiabilitate.

Cel mai mult i-a simtit lipsa Felipe Massa, care a declarat in Shanghai ca lipsa sistemului de pe masina este un "handicap".

Kimi Raikkonen a ramas insa indiferent pe acest subiect. El nu a parut atat de deranjat de lipsa KERS-ului pe cat a fost deranjat de lipsa vitezei monopostului F60.

Cu sau fara KERS pe masina, forma echipei Ferrari in cursa din Bahrain nu va fi cu mult diferita de cea aratata pana acum, conform sefului echipei, Stefano DOmenicali. Imbunatatirile importante vor veni in cursa din Spania, in mai.

Nu numai Ferrari au dubii in ceea ce priveste sistemul de recuperare a energiei. Din sapte masini, cate aveau montat sistemul in Australia, au ramas doar trei in China. Seful echipei Renault, Flavio Briatore compara KERS-ul cu o "ancora aruncata in mare".

"BMW erau in favoarea sistemului si se pare ca si ei au renuntat la el. Cred ca a fost un exercitiu dramatic de aruncare pe geam a banilor.", a spus italianul.

Desi BrawnGP nu foloseste inca acest sistem, Ross Brawn crede ca acesta va fi "un aspect crucial in a doua parte a sezonului."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template