22 mai 2009

Stiri pe scurt de vineri

• A inceput perioada inscrierilor
Campos si-a anuntat azi participarea in sezonul 2010 de Formula 1. Echipa de Formula 3 Spaniola a depus candidatura pentru unul din cele trei locuri libere puse la dispoztiei de FIA. Perioada inscrierilor echipelor pentru 2010 a inceput oficial astazi si se va incheia vinerea viitoare, pe 29 mai.

Federatia a suplimentat numarul de echipe pentru anul viitor la 13, fata de 10, cate sunt in acest sezon.

Alte opt echipe ar mai fi interesate sa participe in Formula 1, printre ele fiind Aston Martin/Prodrive, Lola, USF1 si iSport.

• O noua reuniune intre FIA si FOTA
FIA si FOTA se intalnesc astazi la Monaco pentru a doua oara in opt zile. Aceasta va avea loc, se pare, pe iahtul lui Flavio Briatore, unde cele doua parti vor discuta in continuare despre reducerea bugetelor de anul viitor, si despre amenintarilor unor manufacturieri de a parasi Formula 1.

• Ferrari, obligati sa ramana?
Bernie Ecclestone sugereaza ca ar fi o incalcare a contractului daca Ferrari s-ar retrage la finele acestui sezon.

Echipa italiana este una din echipele care ameninta cu retragerea daca bugetul propus pentru 2010 va fi pus in aplicare. Curtea franceaza a declarat insa valid contractul dintre FIA, Ferrari si Ecclestone, unde, printre altele, echipa se obliga sa ramana in F1 cel putin pana in 2012.

"Ei [Ferrari] spun ca vor sa plece, noi spunem ca speram sa isi respecte contractul", a declarat Ecclestone pentru 'The Times'.

Mai mult, zvonurile spun ca in cazul in care isi vor incalca contractul, Ferrari vor trebui sa returneze banii primiti pana acum pe drepturile de televizare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template