15 mai 2009

Ferrari da FIA in judecata

Astazi a avut loc o intalnire intre FIA si FOTA la Londra, pentru a incerca sa ajunga la un consens in ceea ce priveste regulamentul de anul viitor. Niciuna dintre parti nu a cedat, iar Ferrari va da in judecata Federatia Internationala de Automobile.

Max Mosley, Presedintele FIA, nu renunta la regulamentul publicat deja pentru 2010, in timp ce Ferrari va lua masuri legale in Franta pentru a opri acest lucru, iar audierea va avea loc Marti, inainte de Marele Premiu al Principatului Monaco.

Nemultumirea echipei italiene are la baza o intelegere semnata cu FIA acum patru ani, prin care li se dadea dreptul la vot in ceea ce priveste schimbarea regulamentului in F1. Acea intelegere a fost incalcata de catre FIA saptamanile trecute, cand a publicat regulamentul pentru 2010 fara ca Ferrari sau oricare alta echipa sa fie consultata.

Acest lucru va fi clarificat de Curtea franceza marti.

De unde a pornit?

In Regulamentul publicat pe site-ul oficial, FIA a introdus un buget maxim de 60 de milioane de dolari, dar care va fi optional. Cei care vor opta pentru acest buget vor avea o mai mare libertate tehnica, in timp ce restul vor ramane practic cu bugetul curent insa cu o mai mare restrictionare a inovatiilor tehnice.

Mai multe echipe printre care Ferrari, Renault si Toyota si-au exprimat ingrijorarea ca un campionat cu doua regulamente ar putea crea haos si au amenintat cu retragerea din sport.

Exista indicii ca o serie rivala va fi creata in cazul in care manufacturierii isi tin promisiunea si se retrag din Formula 1.

Data limita pana cand echipele isi pot anunta participarea in sezonul 2010 este 29 mai, insa doar Brawn, Williams si McLaren au dat asigurari ca nu au de gand sa renunte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template