24 mai 2009

Monaco - Inca o cursa dominata de Brawn


Jenson Button a castigat pentru prima data pe strazile din Monaco, conducand dubla Brawn GP, a treia in acest sezon.

Plecat pentru a patra oara din pole-position in sezonul curent, britanicul a avut parte de un start perfect. Barichello a reusit sa treaca de Raikkonen inca de la start, si de aici a fost doar o procesiune pentru cei doi piloti ai lui Brawn.

In ciuda faptului ca avea cea mai usoara masina, Sebastian Vettel a fost atat de lent in primele tururi incat a format un trenulet in urma sa, dupa start. Asta spre disperarea lui Massa, care a incercat cateva miscari riscante asupra pilotului Red Bull. In turul sapte, brazilianul a blocat franele la iesire din tunel si a fost nevoit sa taie sicana, Vettel inchizand foarte bine usa. Conform regulamentului, pilotul Ferrari a cedat pozitia lui Vettel. Nico Rosberg, care a pandit din spate acest duel, a profitat si a trecut si el o data cu germanul de la Red Bull.

Primii care au intrat la boxe au fost Vettel si Hamilton, in turul 10. Britanicul a castigat cateva locuri dupa start, incluzand si o depasire indrazneata asupra lui Kubica, in tunel.

Campionul Mondial a fost ajuns din urma de lideul cursei inca din turul 13, Button departandu-se inca de pe atunci de urmaritori la peste 10 secunde.

Sperantele lui Sebastian Vettel au fost aruncate in perete in turul 17, cand germanul a pierdut masina la iesirea din primul viraj, si sfarsind in bariera de pneuri. Cu doar cateva tururi mai devreme, Sebastien Buemi intrase in spatele masinii lui Piquet, ambii fiind nevoiti sa abandoneze.

Altii care au fost nevoiti sa abandoneze au fost Robert Kubica, care s-a retras la boxe cu o problema mecanica, si Heikki Kovalainen. Finlandezul a pierdut controlul masinii la iesirea din zona piscinei si a sfarsit in zidul de pneuri de la intrarea in complexul Rascasse. Kazuki Nakajima a intrat in bariere in virajul Mirabeau chiar in ultimul tur al cursei, in timp ce rula pe opt.

Asadar, Ferrari au fost 'the best of the rest' in aceasta cursa, cu Kimi Raikkonen pe podim si Felipe Massa pe locul patru. Ei au fost urmati de Mark Webber, care a reusit sa urce pe cinci in urma opririlor la boxe, Nico Rosberg, Fernando Alonso si Sebastien Bourdais pleaca de la Monte Carlo cu un punct, pe locul opt.

Rezultatele Marelui Premiu al Principatului Monaco:

1 J. Button Brawn GP 1:40:44.282
2 R. Barrichello Brawn GP + 7.666
3 K. Räikkönen Ferrari + 13.442
4 F. Massa Ferrari + 15.110
5 M. Webber Red Bull + 15.730
6 N. Rosberg Williams + 33.586
7 F. Alonso Renault F1 + 37.839
8 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1:03.142
9 G. Fisichella Force India F1 + 1:05.040
10 T. Glock Toyota + 1 laps
11 N. Heidfeld BMW Sauber + 1 laps
12 L. Hamilton McLaren + 1 laps
13 J. Trulli Toyota + 1 laps
14 A. Sutil Force India F1 + 1 laps

Abandonuri
15 K. Nakajima Williams + 2 laps
16 H. Kovalainen McLaren + 26 laps
17 R. Kubica BMW Sauber + 48 laps
18 S. Vettel Red Bull + 62 laps
19 N. Piquet jr. Renault F1 + 66 laps
20 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 68 laps

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template