21 mai 2009

Prima zi in Monaco


Astazi au avut loc primele doua sesiuni de antrenamente de la Moncao. Nico Rosberg a fost cel mai rapid, in timp ce Ferrari si McLaren arata semne de revenire.

Prima sesiune a inceput, ca de obicei, pe un circuit murdar, cel mai rapid timp fiind de 1:17.189, realizat de Rubens Barichello. Pe parcursul zilei suprafata a devenit din ce in ce mai aderenta, astfel ca in sesiunea urmatoare Rosberg a fost cu doua secunde mai rapid, timpul sau fiind de 1:15.243.

Germanul a fost cel mai rapid in mai mult de jumatate dintre sesiunile de antrenamente de pana acum, insa cel mai bun loc obtinut in curse a fost locul sase. Astazi insa, el a realizat cel mai rapid tur al sau in al cincilea tur dintr-un stint de zece, fapt ce il face sa creada ca masina Williams "este mai rapida decat de obicei".

Ferrari si McLaren arata semne de revenire

Lewis Hamilton a castigat in Monaco in 2008, intr-o cursa plina de incidente si afectata de ploaie. In acest an, dupa un inceput de sezon sub asteptari, echipa McLaren pare sa se descurce bine pe acest circuit. Hamilton a fost in top 3 in ambele sesiuni, si are al doilea timp al zilei, cu doua zecimi mai lent decat Rosberg.

Si Ferrari par hotarati sa lupte pentru un podium aici. Felipe Massa a terminat al doilea prima sesiune, si a terminat ziua cu al cincilea timp, insa la peste o jumatate de secunda de Rosberg.

Brawn ramane echipa de batut

Prima sesiune de astazi a fost castigata de brazilianul Barichello, iar cei doi piloti au realizat al treilea si al patrulea cei mai rapizi timpi ai zilei, cu Barichello mai rapid cu doua zecimi fata de Button.

Ei raman insa cu ochii pe rivalii lor din acest inceput de sezon, Red Bull.

Echipa austriaca a adus aici noul difuzor dublu care le-ar aduce o mai buna aderenta. Atat Mark Webber cat si Sebastian Vettel au avut insa probleme tehnice in prima zi, de aceea nu se poate sti sigur unde se afla cele doua masini in ceea ce priveste performanta. Vettel a reusit, in ciuda problemei la motor, sa faca al saselea cel mai rapid timp al zilei.

Actiunea va fi reluata sambata, cu a treia sesiune de antrenamente de la ora 12, si calificarile de la ora 15. Marele Premiu al Principatului Monaco va avea loc duminica de la ora 15.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template