10 mai 2009

Inca o cursa marca Brawn


Brawn GP a realizat a doua dubla in acest an, cu Button pe prima pozitie si Barichello pe a doua in Marele Premiu al Spaniei.

Button a reusit sa castige a patra cursa din cinci disputate in acest an, marindu-si avansul din clasament. Barichello a fost foarte aproape de victorie, insa strategia cu trei opriri nu l-a pus in fata coechipierului sau, care a schimbat pe parcurs pe una cu doua opriri.

Cursa de la Barcelona a fost dominata de cei doi piloti ai lui Ross Brawn. Barichello a trecut pe prima pozitie in primul viraj al cursei, plecand de pe a treia pozitie, insa perioada de Safety Car a incurcat planurile.

Startul a fost plin de evenimente. Patru masini au fost implicate intr-o coliziune foarte violenta. Alonso si Rosberg s-au atins in primul viraj. Pentru a-i evita, Trulli a iesit larg si a fost lovit de Sutil, care si el se intorcea de pe zona de degajare a primului viraj. Cu masina lui Trulli in fata sa, Bourdais a fost nevoit sa incetineasca dar a fost lovit de coechipierul sau de la Toro Rosso, Sebastien Buemi.

Astfel, masina Toyota a lui Trulli, Force India lui Sutil si cele doua Toro Rosso au fost eliminate inca din primul tur, si masina de siguranta a stat pe circuit pentru urmatoarele patru.

In timp ce pilotii de la Brawn se luptau pentru prima pozitie, Massa si Vettel au stat impreuna pentru majoritatea cursei. Cei doi au avut aceeasi strategie iar distanta intre ei nu a fost mai mare de doua secunde pe intreg parcursul cursei. Spre final au fost pacaliti de Webber care datorita unei opriri tarzii si un ultim stint pe pneuri soft, a prins ultima treapta a podiumului.

Pilotul Ferrari a fost nevoit sa incetineasca in ultimele tururi ale cursei riscand sa ramana fara benzina in ultimul tur. Vettel a trecut usor de brazilian pe linia dreapta, iar in ultimul tur Fernando Alonso a reusit sa treaca si el de Massa, terminand pe locul cinci.

Weekendul dezastruos al lui Kimi Raikkonen si al lui Heikki Kovalainen a continuat si in cursa de azi. Desi castigasera cateva pozitii dupa startul plin de evenimente, ambii au abandonat in prima parte a cursei.

Nick Heidfeld a urcat in puncte dupa un al doilea stint foarte lung, furandu-i locul sapte lui Rosberg. Kubica continua seria fara puncte, cu un loc 11 in cursa de astazi.

Button si-a marit avansul in clasamentul pilotilor la 14 puncte in fata coechipierului sau, in timp ce Brawn are deja 29,5 puncte avans in fata celor de la Red Bull, dupa doar cinci curse.

Rezultatele Marelui Premiu al Spaniei:

1 J. Button Brawn GP 1:37:19.202
2 R. Barrichello Brawn GP + 13.056
3 M. Webber Red Bull + 13.924
4 S. Vettel Red Bull + 18.941
5 F. Alonso Renault + 43.166
6 F. Massa Ferrari + 50.827
7 N. Heidfeld BMW + 52.312
8 N. Rosberg Williams + 1:05.211
9 L. Hamilton McLaren + 1 laps
10 T. Glock Toyota + 1 laps
11 R. Kubica BMW + 1 laps
12 N. Piquet jr. Renault + 1 laps
13 K. Nakajima Williams + 1 laps
14 G. Fisichella Force India F1 + 1 laps

Abandonuri 
15 K. Räikkönen Ferrari + 49 laps
16 H. Kovalainen McLaren + 59 laps
17 J. Trulli Toyota + 66 laps
18 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 66 laps
19 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 66 laps
20 A. Sutil Force India F1 + 66 laps

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template