17 iunie 2008

Pneuri medium si soft pentru Magny-Cours

Formula 1 ajunge in Franta pentru a opta cursa a sezonului, acolo unde Bridgestone va aduce pneurile medium si soft pentru circuitul Magny-Cours.

Anul acesta se sarbatoreste a 58a alergare a Marelui Premiu al Frantei si a 18a de pe circuitul din Nevers. Circuitul in sine prezinta o diversitate de viraje si locatia face ca vantul sa isi schimbe des directia, ceea ce e dificil din punctul de vedere al setarii masinilor.

Desi suprafata circuitului este foarte neteda, aceasta nu este uniforma intrucat unele sectiuni au fost reasfaltate in timp. Acest lucru duce la schimbari ale nivelului de aderenta.

Anul trecut, Kimi Raikkonen a trecut linia de sosire primul, la peste 2 secunde de coechipierul sau, Felipe Massa. Finlandezul a optat pentru pneuri medium/medium/soft.

Iata un scurt interviu cu Directorul de Dezvoltare de la Bridgestone, Hirohide Hamashima:

Care sunt provocarile circuitului de la Magny-Cours?
HH: Magny-Cours este un circuit interesant pentru ca ofera foarte multe provocari de-a lungul unui tur. Pilotul cere o buna stabilitate din partea pneurilor, in virajele rapide, dar si o buna tractiune la iesirea din virajele mai lente. Sunt diferite tipuri de asfalt, si doua treimi din circuit au fost reasfaltate inaintea cursei din 2007. Atunci cand este cald, circuitul se incalzeste foarte mult si repede, si impreuna cu vantuld de pe circuit face din gasirea unei setari bune, o provocare pentru echipe.

Ce ati acumulat in testele din Barcelona?
HH: In Barcelona am testat pneurile dure si am obtinut date foarte bune. Acesta a fost in principal un test pentru echipe, testarea noilor componente si modificari, si este interesant sa vezi cum evolueaza. Dupa aproape un an si jumatate cu aceste pneuri, toate echipele au inecput sa le inteleaga, si toata lumea cauta foarte mici imbunatatiri intrucat competitia este foarte stransa."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template