12 iunie 2008

Bourdais este fericit in Formula 1

Pentru ultimii patru ani Sebastien Bourdais a dominat seria americana Champ Car.


Pilotand pentru puternica echipa, Newman/Haas/Lanigan, Bourdais a dominat acum defuncta serie de monoposturi, Champ Car, asa cum nu a mai fost dominata pana acum. El a castigat 28 de curse din 55 si este singurul care a castigat patru titluri.

Acum, francezul de 29 de ani si-a inceput mult asteptata cariera in Formula 1, insa se lupta undeva spre coada plutonului pilotand pentru Scuderia Toro Rosso.

In cea mai recenta cursa, de pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal, Bourdais a lovit peretele de pe margine, in antrenamente, si-a schimbat cutia de viteze si a fost nevoit sa plece din spatele grilei. In cursa acesta a facut din nou o greseala si a ajuns pe locul al 13 lea la un tur distanta de lideri. Dar acesta a fost al doilea cel mai bun rezultat al sau de pana acum, in acest sezon!

"Evident este diferit." spune Bourdais inaintea cursei de weekendul trecut. "Ne-am mutat si nu mai luptam pentru victorii acum. Dar este foarte placut. Este mult de munca, dar pana acum este bine."

In ciuda faptului ca nu mai este chiar asa de tanar pentru un incepator, si alergand pentru o echipa tanara care nu lupta nici macar in top 10, Bourdais a fost foarte fericit pentru faptul ca in sfarsit a facut acest pas. Si totul parea foarte promitator in prima cursa cand a terminat pe locul 7. Dar de atunci, a urmat o serie de curse grele si ghinioane.

Pana duminica, Bourdais a terminat doar una din cinci curse disputate.

"Am avut un start mult mai bun fata de asteptarile noastre, dar au urmat niste curse nu chiar asa de bune. Sper ca totul se va schimba si vom avea mai mult noroc in cursele urmatoare."

Cel putin, o parte a problemei a fost si faptul ca Toro Rosso concurau inca cu masina din 2007. Dar acum au scos in sfarsit noul model pe circuit. Bourdais spera ca rezultatele buna sa inceapa sa vina, chiar din cursa urmatoare, din Franta.

"Pierdeam din performanta in comparatie cu ceilalti, cu masina veche. Acum sper ca suntem pe o panta ascendenta cu noua masina. Stim ca este mai rapida, trebuie doar sa o punem pe drumul cel bun."

Desi a fost foarte competitiv in Champ Car, Sebastien nu se asteapta sa lupe la varf prea curand.

"Nu conteaza pentru ce lupti. Tu doar iti faci treaba si dai tot ce poti."

Patrick Head, de la echipa Williams, ii place ce a vazut pana acum la Bourdais.

"Ca alte lucruri de altfel, trebuie sa pui totul cap la cap. In plus, ei pana la Monaco GP alergau cu masina veche, cu putine dezvoltari. Cred ca isi justifica locul in F1 si ma astept sa afiseze rezultate bune in curand."

Bourdais a crezut intotdeauna ca destinul sau este sa concureze in F1. Doar ca se astepta sa intre mai devreme.

Copilaria sa si-a petrecut-o intotdeauna in jurul curselor, intr-un oresel langa Le Mans, si a fost fascinat de cursa de 24 de ore care are loc aproape de casa sa. Dar a fost atras mai mult de viteza si atmosfera din Formula 1.

In 2002 el a testat cu succes pentru Renault, dar seful echipei, Flavio Briatore a ales alt francez pentru a fi pilot de teste in 2003, pe Franck Montagny.

Asa ca Bourdais si-a facut bagajele si a plecat in America, incercandu-si norocul in Champ Car, cunoscut si sub numele de CART.

Inainte de a-si incepe seriile de campionate, el a fost "rookie of the year" in 2003, castigand 3 curse.

Desi a fost dezamagit pentru ca nu a intrat in F1, Bourdais sustine ca nu are regrete pentru cei cinci ani petrecuti in America. Dar acum isi traieste visul.

"Pentru mine cel mai important e sa te distrezi, sa incerci sa dai tot ce poti. Daca masina este de locul 15 si termini pe 12 atunci este mai placut decat o victorie cu o masina despre care toata lumea stie ca e capabila de victorii."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template