03 iunie 2008

Mosley castiga, dar trezeste revolte

Presedintele FIA, Max Mosley a castigat votul de incredere de astazi de la Paris, cu 103 voturi pro si 55 contra, si va ramane in pozitia sa cel putin pana la expirarea contractului, in octombrie 2009.

Bernie Ecclestone spera ca acest vot nu va avea un impact negativ asupra Formulei 1. Initial, Ecclestone sustinea ca cea mai buna cale este ca Mosley sa demisioneze, dar acum spera doar ca totul sa revina la normal:

"Sper ca nu a afectat increderea sponsorilor si a constructorilor. Intotdeauna am spus ca (Mosley) trebuie sa demisioneze la sfarsitul anului. Acum suntem intr-o pozitie in care nimeni nu stie ce se va intampla. Va fi dificil pentru el, ca presedinte FIA, daca oamenii care nu au vrut pana acum sa se intalneasca cu el isi vor mentine pozitia."

Ecclestone avertizeaza ca "daca Mosley va ramane in 2009, va ramane si dupa, sunt 100% sigur de acest lucru.". Dar directorul de publicitate al FIA tine sa il contrazica: "Presedintele a facut clar faptul ca in octombrie 2009 se va retrage - chiar asa se va intampla."

Pe de alta parte, clubul german de automobile, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) a anuntat intr-un comunicat ca se va retrage din FIA:

"Aceast rezultat este un motiv bun pentru care cel mai mare club auto din Europa nu va mai coopera cu FIA. Si aceasta decizie nu se va schimba atata timp cat Mosley va ramane in functia de Presedinte al Federatiei."

De partea clubului german se afla si cel american, America's automobile association (AAA), care spune, prin vocea lui Robert Darbelnet, ca va lua in considerare exemplul ADAC. Darbelnet crede ca aceasta este "o zi dezamagitoare pentru FIA". "Voi lua in considerare foarte serios daca vom ramane legati de aceasta organizatie care accepta astfel de activitati."

Din partea echipelor de Formula 1, vine vocea sefului BMW-Sauber, Mario Theissen, care spera ca de acum toata atentia sa revina asupra sportului in sine:

"Respectam decizia, care a fost luata de delegati in deplina cunostinta de cauza. Este important acum ca toata lumea sa se concentreze din nou asupra sportului."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template