28 iunie 2008

Un tur de circuit la Silverstone

Lewis Hamilton descrie un tur de pe circuitul sau de casa.

"Silverstone este unul din circuitele mele preferate. Este unul foarte rapid si imi amintesc ca prima data cand am testat aici, am reusit sa trec prin virajul Copse (virajul 1) cu acceleratia la maxim, fapt care si pe mine m-a mirat! Evident suporti foarte multe G-uri aici si este foarte rapid.

De fapt, pe intreg sectorul 1, pana la Stowe nu franezi. Asta inseamna ca esti cu accelerata la podea prin virajul 1, poate cu o mica ridicare a piciorului, apoi din nou esti la maxim prin Maggots, prin Beckets slabind putin acceleratia in virajul 5, unul de 290 km/h de dreapta. Aici e foarte dificil pentru gat.

Apoi conteaza foarte mult iesirea din virajele 5 si 6, unde trebuie sa fii sigur ca intri cu maximul de viteza pe linia dreapta. Spre Club, este o parte destul de dificila a circuitului unde conteaza foarte mult iesirea din virajul 8 si viteza cu care mergi spre 9 si 10.

Ca sa virezi in virajul 9 trebuie sa ridici putin piciorul de pe acceleratie dar apoi apesi cu incredere pe gaz si folosesti tot circuitul pentru iesire, pentru ca este una foarte lunga.

Abbey este o parte a circuitului foarte interesanta. Este o sicana normala dar care duce spre Bridge, aceasta fiind o parte faimoasa a circuitului. Aceasta se negociaza cu viteza foarte mare si trebuie sa suporti forte G foarte puternice, in special prin virajul 13.

Este destul de usor acest viraj dar totul este sa te incadrezi perfect pentru urmatorul viraj de stanga, Priory, alt viraj dificil. Esti in urcare si nu prea il vezi, deci este dificil sa gasesti zona de franare.

Cand virezi nu stii cata zona de degajare ai. Ca rezultat poti sa intri mult mai incet decat ar trebui, pentru ca ai impresia ca ai mai putin spatiu. Daca treci bine pe aici, este foarte probabil sa ai pole-position.

Ajungem in virajele stranse 15 si 16. Sunt oarecum niste viraje conventionale care conduc spre linia dreapta din fata boxelor."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template