19 iunie 2008

S-a scumpit Superlicenta...

Superlicenta reprezinta 'carnetul de conducere' al pilotilor de Formula 1. Fara aceasta, ei nu ar avea voie sa piloteze un monopost.

Cum este si normal, aceste Superlicente se obtin contracost, in fiecare an. Pana in 2008 pretul era de 1.690 de euro plus 447 de euro pentru fiecare punct castigat in sezonul recent incheiat. Dar in ianuarie anul acesta, WMSC (World Motor Sport Council) a decis sa creasca costul acesteia la 10.000 de euro plus cate 2.000 de euro pentru fiecare punct castigat in sezonul anterior.

Asta ar insemna ca licenta din 2008 a campionului mondial Kimi Raikkonen, sa coste nu mai putin de 230.000 de euro!

In urma acestei 'scumpiri' a Superlicentei, Asociatia Pilotilor (GPDA) a decis sa ia masuri si a cerut o intalnire de urgenta cu Max Mosley, Presedintele FIA, in urmatoarele doua saptamani. Un purtator de cuvant al Federatiei a confirmat acceptul lui Mosley de a se intalni cu pilotii unde si cand vor ei.

Astazi la Magny-Cours, Fernando Alonso a mentionat faptul ca exista posibilitatea ca pilotii sa boicoteze Marele Premiu al Angliei! De asemenea, Raikkonen, Massa si Hamilton si-au exprimat si ei parerile despre acest fapt in conferinta de presa din Franta, ei nefiind membrii GPDA:

Kimi Raikkonen: "Ei bine, sunt de acord cu ce a spus Fernando despre costul Supelicentei, care a crecut foarte mult in comparatie cu anii trecuti, cred ca de opt ori sau cam asa ceva. Sunt foarte multi bani, in special daca punctezi precum Lewis anul trecut si este si primul an in F1. Alt punct de vedere este faptul ca pilotii experimentati care nu au o masina rapida care sa lupte pentru puncte, nu au pentru ce plati. Deci cred ca nu toti pilotii vor gandi la fel, dar vom incerca sa convingem FIA sa reduca costurile.

Cu siguranta eu voi fi de partea pilotilor, dar nu cred ca e nevoie de boicotul unei curse, nu cred ca asta e o solutie."

Lewis Hamilton: "Intotdeauna am spus ca, desi nu sunt membru GPDA, vor avea suportul meu oricand, si acum sunt de acord cu ei."

Felipe Massa: "Este prima data cand aud asta. Pana acum am fost in Brazilia si nu sunt la curent cu aceste fapte, dar daca este asa cum mi-a spus Robert, 100% voi fi alaturi de colegii mei pentru ca nu vad nici un motiv pentru care preturile pentru pilotii de top sa fie diferite fata de cele pentru pilotii care concureaza pentru echipe mici. Cred ca pretul Superlicentei trebuie sa fie acelasi pentru toata lumea."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template