17 septembrie 2009

USF1 va avea serie "feeder"

Echipa americana USF1, care va intra in F1 incepand cu sezonul 2010, a anuntat ca va sprijini campionatul american de monoposturi F2000 si il va folosi ca pepiniera pentru viitorii piloti americani.

In Europa, echipele de F1 fie isi pot alege pilotii din numeroasele serii de monoposturi de juniori, fie unele echipe au diferite programe proprii (de exemplu Red Bull) cu ajutorul carora isi sprijina tinerii ce se pregatesc in acele serii.

Optiunile pentru USF1 in Europa, insa, sunt foarte limitate in contextul in care ei cauta piloti americani. Acest lucru ii determina sa isi formeze ei proprii piloti, si au ales campionatul F2000, asemanator cu Formula 3.

Acest campionat are un calendar format doar din circuite in stilul celor europene, nu se alearga pe ovale. Se alearga pe circuite cunoscute ca cele de la Watkins Glen, Mosport sau Mid Ohio.

"Echipa USF1 este incantata sa anunte ca va sprijini campionatul F2000 si il va folosi ca una din seriile "feeder" oficiale ale sale. Pentru prea mult timp, calea tinerilor americani spre F1 a fost impiedicata de lipsa de respect pentru cursele de monoposturi, iar pentru cei talentati, lipsa banilor. Echipa lui Jeremy Shaw, Team USA a facut - si va continua sa faca - o treaba fantastica in a incuraja noile talente; asteptam cu interes sa colaboram atat cu Team USA cat si cu F2000," au spus Ken Anderson si Peter Windsor pentru site-ul oficial al seriei F2000.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template