27 septembrie 2009

Hamilton, castigator in Singapore

Lewis Hamilton a plecat din pole in Singapore si a castigat o cursa in care franele si locul doi au fost cu ghinion pentru mai multi piloti. Glock a facut o cursa impecabila si a readus Toyota pe podium, iar castigatorul de anul trecut, Fernando Alonso, si-a indeplinit obiectivul de a termina pe podium si in acest an.

Desi a plecat de undeva din afara primilor 10, Jenson Button a reusit sa isi extinda conducerea in campionat cu un loc 5 in cursa, in fata lui Barichello si in urma lui Vettel. Ultimele puncte le-au revenit lui Kovalainen si lui Kubica, iar Nakajima si Raikkonen au completat topul 10.

Startul a fost unul linistit in ciuda primelor viraje foarte inguste si dificile. Hamilton si-a mentinut prima pozitie iar Rosberg l-a depasit pe Vettel in primul viraj. Alonso si Webber au purtat o lupta prelungita pentru locul al patrulea loc, iar australianul l-a depasit pe spaniol in virajul 6. Manevra a fost insa efectuata inafara liniilor albe ce delimiteaza circuitul iar Webber a trebuit sa cedeze locul.

Hamilton s-a vazut amenintat in primul stint al cursei de catre Rosberg, insa prima oprire a pilotului Williams a fost cu ghinion. Nico a calcat linia alba de la iesirea de la boxe si a primit o penalizare drive-through. Ca sa faca lucrurile si mai complicate pentru german, Safety Car-ul a iesit pe circuit iar Rosberg a ajuns in coada plutonului dupa aceasta.

Motivul neutralizarii cursei a fost o rasucire a lui Sutil in incercarea de a trece de Alguersuari. Germanul l-a lovit pe Heidfeld la revenirea pe traseu, cei doi lasand in urma lor foarte multe ramasite.

Dupa ghinionul lui Rosberg, Vettel avea drum liber in urma lui Hamilton la restartul cursei, si cu un al doilea stint destul de scurt el a fost capabil sa ajunga masina McLaren si sa puna presiune pana la urmatoarea oprire.

Locul al doilea a fost cu ghinion si pentru Vettel, intrucat la intrarea in boxe el a avut o viteza peste limita impusa ceea ce a dus la o penalizare drive-through.

Glock si Alonso au ramas in urmarirea lui Hamilton, iar la scurt timp a venit momentul care a derutat multi piloti.

Mark Webber a ramas fara frane in virajul 1 si a lovit barierele de protectie. Multi piloti au facut oprirea la boxe cu speranta ca va urma inca o neutralizare, insa nu a fost cazul. Printre acestia a fost si Barichello care din aceasta cauza a pierdut timp pretios in favoarea lui Button, care a ramas pe circuit facand cateva tururi foarte rapide.

La doar doua tururi dupa accidentul lui Webber, cele doua Toro Rosso au intrat in garaje in acelasi timp, cu probleme la frane si cutia de viteze. Tot din cauza franelor, cele doua masini Brawn au fost nevoite sa incetineasca in ultimele tururi.

Sase abandonuri au fost in aceasta cursa, primul dintre ele fiind semnat de Grosjean in turul al treilea, tot din cauza franelor suprasolicitate. Heidfeld si Sutil au incheiat si ei cursa mai devreme in urma accidentului.

Rezultatele Marelui Premiu al statului Singapore


1 L. Hamilton      McLaren      1:56:06.337
2 T. Glock         Toyota       + 9.634
3 F. Alonso        Renault F1   + 16.624
4 S. Vettel        Red Bull     + 20.261
5 J. Button        Brawn GP     + 30.015
6 R. Barrichello   Brawn GP     + 31.858
7 H. Kovalainen    McLaren      + 36.157
8 R. Kubica        BMW Sauber   + 55.054
9 K. Nakajima      Williams     + 56.054
10 K. Räikkönen    Ferrari      + 58.892
11 N. Rosberg      Williams     + 59.777
12 J. Trulli       Toyota       + 1:13.009
13 G. Fisichella   Ferrari      + 1:19.890
14 V. Liuzzi       Force India  + 1:33.502


Abandonuri
15 J. Alguersuari  Toro Rosso   + 14 lap(s)
16 S. Buemi        Toro Rosso   + 14 lap(s)
17 M. Webber       Red Bull     + 16 lap(s)
18 A. Sutil        Force India  + 38 lap(s)
19 N. Heidfeld     BMW Sauber   + 42 lap(s)
20 R. Grosjean     Renault F1   + 58 lap(s)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template