10 septembrie 2009

Renault, in mijlocul unui alt scandal

Nelsinho Piquet a recunoscut ca accidentul de la Singapore de anul trecut a fost planificat inainte de cursa. Fostul pilot Renault sustine ca, inainte de cursa, s-a intalnit cu Directorul Tehnic Pat Symonds si seful echipei Flavio Briatore si au discutat unde si in ce moment va face accident, astfel incat Fernando Alonso, colegul de echipa, sa castige cursa.

Motivul? In acea perioada contractul sau nu era inca prelungit la Renault si a acceptat acest lucru pentru a-si salva cariera. A ramas, insa, doar pentru o jumatate de sezon.

Piquet a declarat ca a primit indicatii exacte despre momentul accidentului si a fost ales locul unde nu exista macarale - la iesirea din virajul 11, in turul 13 - drept urmare Safety Car-ul a fost nevoit sa isi faca aparitia pe circuit. In timpul cursei, Alonso - care a plecat de pe locul 15 - a intrat la boxe foarte devreme, iar dupa accident el a fost liderul cursei, in timp ce restul pilotilor au intrat la realimentare. Spaniolul a castigat cursa, insa a insistat ca nu a stiut de acest plan.

De asemenea, Renault au refuzat sa comenteze, insa Symonds a spus ca intalnirea a avut loc dar a fost doar o simpla conversatie si nu planificarea acestei actiuni.

FIA a angajat firma de investigatii Quest - aceeasi care l-a ajutat pe Max Mosley in scandalul cu News Of The World - care pretind ca detin alte probe. In virajul 11 Piquet a ridicat in fiecare tur piciorul de pe acceleratie pentru a preveni un accident din cauza aderentei scazute, insa turul 13 a facut exceptie si brazilianul a tinut piciorul pe acceleratie. De asemenea, el a intrebat in ce tur se afla, chiar daca mai avea 10 tururi pana la oprirea la boxe programata.

O audiere in acest caz este programata pentru 21 septembrie, iar daca Renault este gasita vinovata, risca excluderea din Formula 1.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template