15 septembrie 2009

Sauber a fost salvata

La doar cateva ore dupa ce FIA a confirmat a 13-a echipa a grilei, BMW-Sauber a anuntat ca si-a asigurat viitorul dupa ce Qadbak Investments Ltd. a cumparat echipa. Constructorul german si-a anuntat, acum cateva saptamani, retragerea din F1 la sfarsitul sezonului 2009, din cauza problemelor financiare.

Cei care au salvat echipa cu baza in Elvetia, Qadbak Investments Ltd. este o fundatie ce are finantare din Qatar. Ambele parti au semnat contractul astazi, cu speranta ca vor avea un loc pe grila in 2010.

Desi s-a ocupat deja ultimul loc dintre cele 13 alocate prin regulament, FIA va face demersuri sa modifice numarul de masini de pe grila din 2010 de la 26 la 28, adica 14 echipe, tocmai pentru a putea primi aceasta 'noua' echipa. Ceilalti participanti din F1 vor fi consultati in legatura cu aceasta propunere.

"Suntem foarte fericiti sa confirmam ca FIA a indicat ca ar putea fi un loc pentru noi in campionatul 2010 de Formula 1. Echipa asteapta sa se alinieze pe grila la prima cursa din 2010."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template