09 septembrie 2009

FOTA se reintregeste

FOTA a anuntat ca Williams si Force India au fost reprimite in asociatie. Acest lucru, dar si o posibila extindere a Acordului Concorde, au fost hotarate astazi intr-o sedinta tinuta la Monza in Italia.

Cele doua echipe au fost suspendate in iunie, in timpul tensiunilor dintre FOTA si FIA. In timp ce toate echipele amenintau cu retragerea din F1 si formarea unui campionat rival, Williams si Force India au rupt randurile si s-au inscris in campionatul 2010 de F1, fapt ce a dus la suspendarea lor din asociatia echipelor.

Mai tarziu insa, s-a ajuns la o intelegere cu FIA si toate echipele s-au inscris, iar acum sunt pregatite sa le reprimeasca pe celelalte doua dar si pe noii veniti, Manor, USF1 si Campos.

"FOTA a reafirmat ca toate echipele care concureaza in Formula 1 se pot alatura asociatiei. Asadar, FOTA le ureaza bun venit inapoi echipelor Williams si Force India. De asemenea, Comitetul Executiv asteapta si noii veniti sa ni se alature in timp ce se pregatesc pentru sezonul urmator.", se spune in comunicatul de presa.

De asemenea, la sedinta s-a mai anuntat si faptul ca FOTA intentioneaza sa intre in negocieri cu detinatorii drepturilor comerciale ale sportului,in incercarea de a face F1 "un spectacol mai atractiv pentru fani", dar si in ceea ce priveste extinderea Acordului COncorde dincolo de 2012.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template