28 septembrie 2009

Marele anunt

Saptamana asta ar putea avea loc niste lucruri foarte importante pe piata transferurilor pentru 2010, mai exact mutarile de la varf care deocamdata tin aceasta piata pe loc.


Mutarea lui Alonso la Ferrari este anticipata inca de cand spaniolul a plecat de la McLaren, la sfarsitul lui 2007. A fost simplu de presupus ca Raikkonen isi va primi salariul in avans si va face un loc liber la echipa italiana.

Se spunea ca marele anunt va veni la Monza, insa accidentul lui Massa din Ungaria ar fi incurcat putin lucrurile. Ferrari nu au fost siguri daca brazilianul va putea reveni in cockpit, chiar si din 2010, iar in acest caz nu ar mai fi fost nevoie sa ii dea papucii lui Raikkonen.
Massa si-a revenit incredibil de repede si a revenit pe circuit, in curse de karturi. Acum se vorbeste chiar de o revenire in cursa din Brazilia din acest an. Asadar, Ferrari pot trece la planificarea liniei de piloti din 2010, care sigur il va incluide pe Massa.

Insa ce se intampla cu a doua masina?

Raikkonen si-a petrecut cel mai mult timp al carierei sale intr-o masina McLaren. Acum discutiile despre el revenind la anglo-germani se intensifica, iar comentariile care vin atat din partea Ferrari dar si din partea McLaren, par sa confirme acest lucru.

Presa germana sustine ca avocatii au fost foarte ocupati in Singapore cu finalizarea contractului care ii va permite finlandezului mutarea la McLaren, nu inainte insa de a primi o suma substantiala de la Ferrari. In acest fel, Alonso ar putea purta in sfarsit rosu si, aparent, toata lumea ar fi fericita.
Ferrari spera sa recupereze ceea ce au pierdut la retragerea lui Schumacher, Alonso va trai un vis pe care orice pilot il are, Mclaren vor avea un finlandez mai rapid si pe care deja il cunosc, iar Raikkonen va ramane intr-o masina competitiva.

Elementul cheie din toata aceasta afacere este sponsorul pe care cele doua echipe il impart: Santander. Unele voci spun ca banca spaniola ii va plati salariul lui Raikkonen la McLaren, doar pentru a face loc pentru Alonso la Ferrari.

Cand?

Dupa declaratiile partilor implicate, anuntul va veni foarte curand, cel mai probabil in acest weekend, in Japonia. Dupa podiumul din Singapore, Alonso a declarat ca: "Am luat deja decizia, O veti afla in curand", in legatura cu echipa pentru care va pilota in 2010.

Acum cateva zile, Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari a dat de inteles ca Raikkonen va pleca, iar seful echipei, Stefano Domenicali a spus de asemenea ca "nu vrem sa asteptam prea mult", si ca vom afla curand ce se va intampla.

De asemenea, noul director executiv de la Renault, Jean-Francois Caubet, a marturusit ca va fi trist sa il vada pe Fernando plecand si ca este sigur ca si spaniolul simte acelasi lucru.

Asadar, toate aceste declaratii si zvonuri din ce in ce mai puternice, dau de inteles ca ceva se va intampla in viitorul foarte apropiat, iar actorii principali sun Ferrari, McLaren, Alonso si Raikkonen. Se pare ca nu va mai trebui sa asteptam prea mult pentru marele anunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template