15 septembrie 2009

Lotus este a 13-a echipa

Numele Lotus se va intoarce in Formula 1 in sezonul 2010, dupa 15 ani de absenta, a anuntat FIA in aceasta dimineata. Constructorul britanic va face echipa cu o companie malaysiana si ii va inlocui pe cei de la BMW pe grila de F1. Cu toate astea, FIA va incearca sa ajute posibilii inlocuitori ai germanilor.

Chiar daca BMW-Sauber a depus aplicatia pentru un loc in sezonul 2010, constructorul a anuntat de asemenea ca se va retrage din F1 la sfarsitul acestui sezon. Ei au primit insa asigurari ca Federatia va face tot posibilul sa mareasca grila de la 26 la 28 de masini pentru anul viitor, in timp ce echipa este in cautarea unor cumparatori. Celelalte echipe vor fi consultate in aceasta privinta.

FIA a descris aplicatia celor de la BMW ca fiind una "impresionanta" si "de calitate", insa a ales sa acorde al 13-lea loc unei echipe deja pregatite.

Lotus va reveni in Formula 1 in parteneriat cu malaysienii de la Tune Group, cei ce detin de asemenea Air Asia. Alaturi de seful echipei - CEO al Tune Group - Tony Fernandes, Mike Gascoyne va contribui, cu experienta sa de 20 de ani in F1, in calitate de director tehnic al echipei.

Deocamdata, echipa va avea baza la Norfolk in Marea Britanie, insa planurile de viitor includ ca aceasta sa se mute in Malaysia, langa circuitul de la Sepang. In ceea ce priveste propulsia, Lotus a ajuns la o intelegere cu britanicii de la Cosworth, motoare ce vor fi si pe celelalte trei noi echipe - Manor, USF1 si Campos.

Lotus are o istorie de 37 de ani in Formula 1 , si a concurat in 491 de Mari Premii castigand 79 dintre acestea. Jim Clark, Emerson Fittipaldi, Graham Hill, Jochen Rindt si Mario Andretti sunt pilotii care au devenit Campioni Mondiali intr-o masina Lotus si care au adus echipei sase titluri la Constructori, ultimul fiind in 1978, cu americanul Andretti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template