20 septembrie 2008

O noua experienta pentru Formula 1

Peste doar o saptamana, vom vedea in premiera o cursa de Formula 1 desfasurata pe timp de noapte!

Cursa de la Singapore este probabil cel mai asteptat eveniment din ultimul an si jumatate intrucat toata lumea este curioasa sa vada cum se vor descurca pilotii si echipele la lumina reflectoarelor, si daca va aduce acest lucru o doza mai mare de spectacol.

Este intr-adevar o noua experienta pentru lumea F1, si spre deosebire de Valencia, aici nu a fost organizata nici o cursa dintr-o alta competitie, pentru a se testa calitatea constructiei. Dupa cursele de GT-uri si F3 spaniola de la Valencia, oficialii au fost nevoiti sa aduca modificari circuitului spaniol, suprafetei acestuia, pentru a fi capabila sa reziste de-a lungul unei curse de Formula 1. La Singapore insa, nu va exista nici un astfel de feedback, primul contact al unei masini de curse cu noua suprafata va fi chiar vineri, in prima sesiune de antrenamente a Formulei 1.

Pe langa faptul ca va fi un circuit cu totul nou, si ca se va alerga pentru prima data pe timp de noapte, se mai adauga si cateva temeri importante:
1. Temperatura scazuta. Se stie faptul ca pneurile au nevoie de temperaturi ridicate pentru ca pilotii sa le aduca repede la performanta dorita. Desi Bridgestone va aduce specificatiile soft si super-soft, cursa si calificarile se vor desfasura la ora locala 20:00, ceea ce inseamna temperaturi scazute, o mare problema pentru unii piloti care deja aveau dificultati cu pneurile (Raikkonen, Heidfeld...).
2. Ce se intampla daca ploua!? Predictiile meteo spun ca ar fi sanse sa ploua in weekendul cursei, la Singapore! Asta ar putea fi un adevarat dezastru. Picaturile de ploaie si lumina artificiala a unor reflectoare foarte puternice nu fac o combinatie foarte placuta pentru piloti, mai ales daca vom avea de-a face cu ceea ce am vazut la Monza in prima zi. Sunt curios ce masuri ar putea lua in aceasta situatie.

Pentru noi insa, cei din fata televizoarelor, va fi o adevarata incantare sa vedem masinile de F1 luminate artificial, ruland pe strazile din Singapore. Intotdeauna ma incanta un circuit nou, insa acesta va fi cireasa de pe tort: circuit nou, stradal, si in plus, o alta premiera: prima cursa de Formula 1 pe timp de noapte!


Iata mai jos un video cu circuitul, iluminarea si cladirea boxelor, foarte interesant:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template