09 septembrie 2008

FIA, criticata dur

Niki Lauda, care a castigat 2 din cele 3 titluri ale sale, cu Ferrari, spune ca decizia FIA de a-l penaliza pe Hamilton dupa cursa de la Spa, a fost cea mai proasta decizie din istoria Formulei 1.

Lewis Hamilton a fost penalizat cu 25 de secunde dupa cursa din Belgia pentru taierea ultimei sicane in timpul luptei cu Raikkonen, desi britanicul i-a cedat pilotului Ferrari prima pozitie din nou, inainte de linia de start/sosire.

Lauda isi exprima temerile cum ca oficialii sunt impotriva echipei McLaren: "Asta ma face sa cred ca toata lumea priveste Ferrari intr-un mod pozitiv iar pe McLaren intr-unul negativ.

In trecut au fost zvonuri si povestioare pe care eu le-am negat, pentru ca nu puteau fi dovedite, zvonuri cum ca FIA este impotriva McLaren.

Intotdeauna a fost o decizie in favoarea Ferrari. Pana acum am negat acest lucru pentru ca in acest sport trebuie sa fii neutru fata de toate echipele."


In timp ce McLaren se gandeste sa faca apel la aceasta decizie, un alt triplu campion i se alatura lui Lauda, Sir Jackie Stewart: "Este timpul pentru o privire mai atenta asupra FIA si asupra motorsportului in general. O cursa foarte buna a fost ruinata de aceasta decizie.

Este un lucru extrem de rau pentru sport, pentru ca lumea nu va mai urmari F1 din cauza acestei decizii stupide."


Cei trei stewarzi: Nicholas Deschaux, Yves Bacquelaine si Surinder Thatti, care din acest sezon au un nou supraveghetor in persoana lui Alan Donnelley, au decis ca incidentul din penultimul tur i-a adus un avantaj lui Hamilton. El a fost fortat sa taie sicana, evitand astfel o coliziune cu Raikkonen. Finlandezul a refuzat sa comenteze acest incident.

"Am ales calea de scapare si am revenit in fata dupa care am incetinit pentru a-l lasa pe Kimi din nou sa treaca.", explica Hamilton.

Prin aceasta manevra, stewarzii au decis ca Hamilton a folosit acest moment pentru a-l depasi pe Kimi in primul viraj.

"Este gresit. Inconsistenta in decizii ma ingrijoreaza si pentru asta nu ar trebui sa avem amatori care iau astfel de decizii.

Lewis a cazut in spatele lui Kimi, care avea o pozitie favorabila de a intra in primul viraj, iar in cazul in care oficialii nu detin informatii despre care noi nu stim, este greu de justificat decizia.",
spune Stewart.

"Primul lucru care ar trebui facut este de a face stewarzii sa inteleaga sportul si pilotajul. Tot timpul, noi oameni vin care se pare ca nu au habar de acest sport, iar acest lucru trebuie schimbat. Este incredibil cum cel mai bun pilot din cursa castiga fara aproape nici o greseala, dar ia doar 6 puncte.", adauga Lauda.

Ferrari declara ca nu au inaintat nici un protest, Domenicali spunand despre acest incident: "Astea sunt cursele". Dar, adauga el, ca aceasta manevra "a fost dusa la extrem.".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template