25 mai 2010

Un nou circuit in America

Statele Unite ale Americii vor reveni in calendarul Formulei 1 incepand cu 2012. Bernie Ecclestone a anuntat ca un contract pe 10 ani a fost semnat astazi cu organizatorii americani, iar un circuit permanent va fi construit in Austin, Texas.

"Suntem extrem de onorati si mandri pentru aceasta intelegere cu detinatorii drepturilor comerciale ale Formulei 1. Am lucrat impreuna in ultimii ani pentru a aduce acest eveniment extraordinar in Austin. Toate partile implicate sunt foarte increzatoare si vor sa faca din Marele Premiu al Americii din Austin, Texas un prestigios eveniment global", a spus Tavo Hellmund, Full Throttle Productions.

Bernie Ecclestone a tinut sa precizeze faptul ca acum este pentru prima data in istoria Marelui Premiu de Formula 1 din State, cand un circuit permanent va fi construit special pentru acest eveniment.

"Au trecut treizeci de ani de cand MP al SUA a fost organizat pe un circuit permanent, la Watkins-Glen, New York (1961-1980), cu un mare succes. De atunci, F1 a fost gaduita de Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas si Pheonix pe circuite stradale temporare.

Indianapolis s-a alaturat acestora in 2000 cand au adaugat un traseu in interiorul faimosului oval. Lewis Hamilton a castigat ultimul Mare Premiu al SUA in 2007, marcand sfarsitul celor opt ani la Indianapolis Motor Speedway. Acum, insa, va fi pentru prima data cand un complex este construit de la zero special pentru Formula 1", Bernie Ecclestone.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template