18 iunie 2009

Urmatoarea femeie in F1?

In timp ce toata lumea vorbeste de Danica Patrick si de faptul ca ar putea pilota anul viitor pentru USF1, o alta femeie-pilot este de fapt mult mai aproape de F1 decat americanca din IRL. Verisoara lui Sebastien Buemi, Natacha Gachnang, alearga in acest sezon in noua serie FIA Formula 2, si spera sa debuteze anul viitor in Formula 1, cu echipa Campos F1.

Dupa ce echipa spaniola condusa de Adrian Campos a fost acceptata in sezonul 2010 de Formula 1, Gachnang a marturusit ca a avut cateva discutii cu fostul pilot Minardi. Anul trecut, ea a terminat pe locul al treilea in Formula 3 spaniola, la volanul unei masini Campos, si spera sa obtina macar un post de pilot de teste in cadrul echipei in F1.

"Este cu siguranta o posibilitate, si el [Campos] crede in mine ca si pilot dupa timpul petrecut in Formula 3 anul trecut. Pentru mine, ar fi un moment istoric sa fiu urmatoarea femeie in F1 - multi au spus ca nu este posibil, si ar fi fantastic sa demonstrez contrariul", a spus Natacha Gachnang, in varsta de 21 de ani.

Weekendul trecut, Gachnang a terminat pe locul al treilea in Formula Le Mans 24 de ore, dupa ce a pornit de pe locul al noualea. Acest rezultat, si alte curse bune in Formula 2, spera sa ii aduca un loc in Formula 1 in 2010.

Ultima femeie care a luat startul in Formula 1 a fost Lella Lombardi, in perioada 1974 - 1976, cand a luat 17 starturi in Campionatul Mondial, si o jumatate de punct. Cinci femei s-au inscris de-a lungul timpului, insa doar doua s-au calificat si au luat startul in cel putin o cursa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template