05 iunie 2009

Force India: "Ne-am inscris vinerea trecuta"

'Auto Motor und Sport' spunea zilele trecute ca Force India a depus o cerere de inscriere, rupand astfel randurile cu Asociatia Echipelor.

Directorul comercial, Ian Phillips, a declarat insa pentru BBC, astazi, ca "am depus o cerere la comun [cu FOTA] vinerea trecuta, mai multe nu sunt de zis".

S-a adus din nou in discutie, in aceasta saptamana, posibilitatea unei serii rivale pe care o vor forma cele noua echipe membre FOTA, in cazul in care nu se va ajunge la niciun compromis cu FIA.

"Nu cautam o confruntare, dar avem nevoie de un plan serios de rezerva, si luam in considerare o serie alternativa", a declarat seful Toyota, John Howett.

Phillips este insa confident ca toate echipele care se afla astazi pe grila vor fi si anul viitor. "Perioada inscrierilor s-a incheiat vinerea trecuta si am vazut perindandu-se 20 de nume. Va fi interesant cand FIA le va anunta pe cele cateva. Daca ma intrebati pe mine cine va fi pe grila din Turcia anul viitor, cred ca 90% vor fi echipele de azi".

Mosley ramane pe pozitii sustinand ca ceea ce vor echipele nu se poate rezolva in doua saptamani, si ca daca vor propriile reguli ar trebui sa isi organizeze propriul campionat.

Zece noi echipe si-au depus cererile de inscriere in 2010: Prodrive, Lola, March, Litespeed, Epsilon Euskadi, USGPE, Campos Meta 1, Team Superfund, N.Technology si Brabham, care alaturi de Williams sunt pregatite sa alcatuiasca grila de anul viitor in cazul in care FOTA isi va forma propria serie.

Verdictul FIA va veni vinerea viitoare, pe 12 iunie, cand cele 13 echipe din 2010 vor fi anuntate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template