21 iunie 2009

Fanii sunt de partea FOTA

In cazul in care FOTA isi vor forma propriul campionat, FIA nu va pierde doar constructorii si banii adusi de acestia si sponsorii lor, ci si un numar masiv de suporteri. Zilele trecute au fost facute mai multe sondaje prin intermediul internetului, iar rezultatele sunt impresionante.

La intrebarea lansata de manipef1.com: "Ce campionat ati sustine in 2010, al FIA sau al FOTA?", 87,6% au fost cei care au votat in favoarea echipelor si doar 4,5% pentru FIA, in timp ce 7,9% nu au avut nici o opinie. Autosport.com au avut rezultate similare la aceeasi intrebare, 87,98% dintre cei care au votat fiind pentru FOTa iar pentru FIA doar 12,02%. Pentru SkyTV, rezultatele cresc in favoarea echipelor. 91% din cei ce au participat la studiu sunt de partea FOTA.

Alte petitii facute de f1fanatic.co.uk, gopetitions.com sau ipetitions.com au strans fiecare peste 5.500 de semnaturi ale fanilor ce sustin demersul echipelor de a forma un campionat rival.

Poate ca aceste cifre l-au facut pe Max Mosley sa isi dea seama ca ceea ce fac echipele nu este o gluma, iar cea care ar iesi in pierdere este FIA.

"Le-am spus echipelor ca suntem pregatiti sa discutam. Acum poate trece ceva timp pana cand ele vor fi pregatite pentru acest lucru, dar cand ei sunt gata, vom fi si noi.", a declarat Mosley astazi pentru BBC.

Se pare ca presedintele FIA a renuntat la planurile de a da in judecata echipele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template