19 iunie 2009

FOTA pune piciorul in prag - un nou Campionat se va naste!

Dupa saptamani de termene limita, amanari si amenintari, Asociatia Echipelor de Formula 1 (FOTA) a anuntat ca va forma un campionat rival.

Dupa o sedinta la sediul Renault de la Enstone (Marea Britanie), ce a avut loc joi seara, cele opt echipe care nu accepta bugetul limitat impus de Federatia Internationala a Automobilului (FIA) - Ferrari, McLaren, BMW-Sauber, Renault, BrawnGP, Toyota, Red Bull si Toro Rosso - au decis ca nu isi vor depune inscrierea in Formula 1 2010 neconditionat, dar, in schimb, isi vor forma propria serie.

Ca rezultat al ceea ce echipele numesc "campanie de divizare a FOTA", acestea au spus ca daca in cursul zilei de astazi nu se ajunge la un compromis, cele opt echipe vor parasi paddock-ul F1.

"Noua serie va fi noua Formula 1"

Dublul campion mondial, Fernando Alonso, crede ca Formula 1 nu va ramane la fel de puternica, si ca va fi eclipsata de noul campionat al manufacturierilor.

"Noua serie va fi foarte atractiva, cu cele mai mari echipe si cei mai buni piloti", a declarat spaniolul. "Formula 1 este terminata. Va avea un motor standard, echipe si piloti mici - nu asta e Formula 1 pe care lumea o doreste. Noua serie va fi noua Formula 1".

FIA a ramas increzatoare ca F1 va continua cu acelasi succes ca si pana acum, chiar daca marii constructori se retrag; nu mai putin de 15 echipe noi s-au inscris pana la 29 mai, si asteapta sa ocupe locurile ramase libere.

Situatia devine insa ingrijoratoare, cu Lola, Prodrive si N-Technology anuntand ca isi retrag inscrierile, iar motivul este chiar pierderea manufacturierilor, si metodele dubioase ale FIA de administrare a Formulei 1. Altii ar putea sa le urmeze exemplul, si chiar sa sprijine cele opt echipe cu noul campionat.

Federatia incearca sa impiedice formarea campionatului rival, si drept urmare va merge cu cele opt echipe, in principal cu Ferrari, in instanta, pentru incalcarea obligatiilor legale si a violarii legilor competitiei.

Pregatirile pentru sezonul 2010 de Formula 1 vor merge inainte, insa anuntul listei finale a competitorilor va fi amanat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template