03 iulie 2008

Webber ramane, Coulthard se retrage

Red Bull Racing a anuntat astazi ca a ajuns la o intelegere cu Mark Webber. Australianul va continua aici si in sezonul 2009.

"Sunt foarte fericit ca voi mai pilota inca un an pentru Red Bull, si ca am ajuns la aceasta intelegere asa devreme. Pana acum, in acest an, fiabilitatea a fost imbunatatita substantial si asta ne permite sa ne exploatam performanta. Progresul inregistrat de echipa in ultimele luni este excelent si astept cu nerabdare sa continui panta ascendenta pe care ne aflam, si anul viitor.", declara incantat Mark Webber.

Insa in acelasi timp, David Coulthard, celalalt pilot Red Bull, si-a anuntat oficial retragerea din Formula 1, ceea ce inseamna ca 2008 va fi ultimul sau sezon ca pilot F1.

Christian Horner: "A fost o placere sa lucram cu David, si contributia sa in ultimele patru sezoane a fost foarte importanta. Este un profesionist si cred ca unul din elementele cheie ale carierei sale a fost faptul ca este foarte devotat echipei sale. A demonstrat ca este un foarte bun jucator de echipa, fapt sustinut si de statisticile care arata ca a mai pilotat doar pentru alte doua echipe in cariera sa.
El ne-a adus primul punct, primul podium si a fost primul pilot al nostru care a condus intr-o cursa. Pe langa toate acestea este un adevarat gentleman si l-am privit ca pe un bun prieten. In cadrul echipei exista un mare respect pentru David.

Acum infrunta o noua provocare. Red Bull Racing va beneficia in continuare de serviciile sale, fiind un pilot de teste ocazional. El va fi implicat in echipa ca si consultant pentru ca vrem sa profitam la maxim de experienta lui in Formula 1."


David Coulthard
Nationalitate: britanic
Data nasterii: 27.03.1971
Locuinta: Monaco

Statistici (incluzand GP-ul Frantei)
- David a castigat 13 curse
- David a obtinut 12 pole-uri
- David a condus 60 de Mari Premii
- David a obtinut 62 de podiumuri
- David a setat 18 cele mai rapide tururi
- David a obtinut 533 de puncte in cariera (cel mai de succes britanic din istorie)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template