19 martie 2008

Statistici inainte de Malaysia





Cateva statistici inainte de Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang:


Victorii

Duminica a fost a 5a victorie a britanicului Lewis Hamilton din cele 18 starturi ale sale.

Fernando Alonso are cele mai multe victorii (19) decat orice pilot prezent in acest sezon. Kimi Raikkonen are 15 victorii la activ, urmat de David Coulthard cu 13.

Ferrari au pana acum 201 victorii iar pentru McLaren victoria de duminica din Australia a fost cea cu numarul 157. Urmatorii sunt Williams cu 113.


Startul sezonului

Ultima data cand McLaren au castigat primele doua curse ale sezonului a fost in 2003 cand Coulthard a castigat in Australia iar Raikkonen in Malaysia, insa Ferrari a luat ambele campionate la final.

Singurul punct castigat de Ferrari in Australia anul acesta reprezinta pentru echipa cel mai dezastruos start de sezon din 1992, cand Jean Alesi si Ivan Capelli nu au castigat nici un punct in Africa de Sud.

Ultima cursa fara un podium pentru Ferrari, excluzand Australia 2008, a fost in Canada 2007 cand Hamilton a castigat urmat de Heidfeld si Wurz.

Ultima data cand Ferrari a avut 2 curse consecutive fara podium a fost in 2006 in Malaysia si Australia.


Malaysia

Chiar daca Mclaren a castigat anul trecut prin Fernando Alonso, Ferrari are inca recordul la Sepang.

Din 1999 de cand acest circuit a fost introdus in calendarul F1, Ferrari a castigat de 4 ori, McLaren si Renault de cate 2 ori si Williams o data. Raikkonen, Alonso si Fisichella sunt singurii piloti activi care au triumfat aici.

Ferrari are 6 pole-position-uri in Malaysia iar Renault 3.

Debutanti

Francezul Sebastien Bourdais a devenit al 57lea pilot care a luat puncte inca de la prima cursa a sa terminand pe locul 7 in Australia weekendul trecut.

Kazuki Nakajima este al 6lea japonez care puncteaza terminand pe 6 in Melbourne. Ceilalti sunt Ukyo Katayama, tatal lui Kazuki, Satoru Nakajima, Shinji Nakano, Takuma Sato si Aguri Suzuki.


Reuters

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template