10 iulie 2009

Vatanen va candida impotriva lui Mosley

Ari Vatanen a confirmat ca va candida pentru Presedentia Federatiei Internationale a Automobilului. Actualul detinator al acestei functii, Max Mosley, nu isi va mai depune candidatura, ca parte a intelegerii facute cu asociatia echipelor (FOTA).

Vatanen a castigat Campionatul Mondial de Raliuri in 1981 si de patru ori celebrul Raliu Paris-Dakar. Il recomanda cei zece ani in Parlamentul European, unde a lucrat in special pentru imbunatatirea sigurantei rutiere, si alte activitati legate de transporturi.

"Raspund solicitarilor din partea mai multor cluburi membre FIA si voi candida la alegerile din octombrie", a confirmat finlandezul in varsta de 57 de ani.

Vatanen este convins ca FIA are nevoie de o schimbare si spera sa realizeze acest lucru. "Datoria presedintelui este sa apere drepturile miliardelor de automobilisti si ale sportului", a spus el.

Desi acum doua saptamani a acceptat sa nu mai candideze pentru un nou mandat, ca parte a intelegerii facute cu FOTA, Max Mosley a declarat la doar doua zile ca se va mai gandi la acest aspect. Schimbarea deciziei a venit in urma declaratiilor din partea FOTA, in care se vorbea despre el ca despre un dictator.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template