09 iulie 2009

"Destinatia lui Fernando este clara" - Gazzetta

Acum cateva saptamani, presa spaniola a dat Monza ca posibila scena unde Ferrari il va anunta pe Alonso ca pilot pentru 2010.

Ziarele din Italia sunt 100% convinse ca intelegerea a fost facuta chiar de vara trecuta. 'Gazzetta Dello Sport' a publicat ieri un material in care se vorbeste despre acest secret si despre faptul ca Ferrari nu au mai vrut sa repete "farsa" din 1995 (despre care am mai scris), ci de data asta au ramas tacuti.

"Destinatia lui Fernando este clara de ceva timp, chiar daca el si Briatore o neaga, in timp ce Maranello au comentat simplu: "Suntem multumiti cu Massa si Raikkonen" ", este ceea ce Gazzetta sustine.

Anuntul va veni la Valencia

Despre locul anuntarii contractului, italienii spun ca este o posibilitate ceea ce spaniolii au presupus - ca va avea loc la Monza in septembrie - insa ei vin cu inca o teorie.

La doua saptamani dupa incheierea sezonului actual, in Valencia vor avea loc Zilele Ferrari. Acolo ar urma ca Alonso sa faca primele tururi cu masina F60, iar anuntul ar veni la inceputul lunii noiembrie, o data cu incheierea sezonului 2009.

Motivul, sustine Gazzetta, este ca Ferrari nu vor "sa puna prea multa presiune" pe cursa lor de casa. In plus, Valencia ar fi locul ideal pentru ca Alonso va fi in fata propriilor fani. Tot acolo, Banca Santander, tot din Spania, va fi anuntata ca sponsor al Scuderiei.

Raikkonen va fi cel care pleaca

Alonso are contract pentru 2010 cu Renault, insa nu este nici o problema intrucat in acel contract exista o clauza care ii permite sa plece oricand.

Problema este pentru Ferrari, care are contracte, fara clauze, cu ambii piloti pentru 2010. Felipe Massa este fara indoiala preferatul echipei si el ar fi colegul lui Alonso.

In cazul lui Raikkonen, desi a castigat titlul in 2007, nu a reusit sa repete sclipirile de geniu aratate in perioada cand se afla la McLaren, iar italinenii sunt foarte dezamagiti de el.

In ultimele luni, finlandezul a spus de cate ori a avut ocazia, ca are un contract pentru 2010 si ca il va respecta, nu se va retrage inainte de data expirarii. Este sfatul avocatilor sai, sustine Gazzetta. Acest lucru inseamna ca daca Ferrari vor termina contractul cu el mai devreme, vor trebui sa plateasca o suma in jurul a 28 de milioane de euro.

Pe coperta 'Autosprint' a aparut o poza (cea din dreapta sus) foarte bine editata in Photoshop, cu Alonso imbracat in combinezonul Ferrari, pe care se afla si logo-ul Santander.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template