30 iulie 2009

Schumi trezeste Formula 1

Schumacher a confirmat ieri ca va reveni luna viitoare in Formula 1, inlocuindu-l pe Massa. Cu stirea asta, aproape am si uitat ca BMW si-a anuntat retragerea din F1!

A doua jumatate a sezonului 2009 va fi una de urmarit. In primul rand va fi o lupta interna extrema la Ferrari. Va fi prima data cand Schumacher si Raikkonen se vor lupta cu masini egale si in plus, germanul nu va mai avea la dispozitie un coechipier loial. In ultimul timp am vazut un Raikkonen plictisit, parca nemotivat - acum cu siguranta va avea un motiv bun sa dea tot ce are.

"Vom vedea un nou Kimi Raikkonen pentru ca nu va accepta sa fie calcat in picioare de Michael Schumacher", este de parere Eddie Jordan.

Si mai este si Lewis Hamilton, care intotdeauna a spus cat de rau ii pare ca nu isi poate masura fortele cu Schumi - acum este sansa lui. La fel si in cazul mai multor piloti. Barichello este acum intr-o masina competitiva (mai este?) si va avea o sansa sa se bata cu Schumacher fara sa ceara permisiunea echipei.

Nu va fi usor. Dupa doi ani si jumatate de pauza, Schumi are in fata putin peste trei saptamani sa revina intr-o forma care sa il faca sa reziste unei curse intregi. De la retragere, el a mai testat masina Ferrari de anul trecut, si a concurat in diferite curse de motociclism, karting sau Cursa Campionilor. Niciuna nu se compara insa cu 60 de tururi intr-un monopost de Formula 1, in ritm de cursa.

"Va avea un munte urias de urcat", crede celebrul comentator Murray Walker. "Sunt sigur ca din punct de vedere fizic va fi pregatit. Doar ca va fi putin 'ruginit' si are putin timp la dispozitie sa recupereze."

Un alt om care se bucura de revenirea septuplului campion si care asteapta cu interes lupta cu Raikkonen, este Niki Lauda.

"Nu spun ca Michel va castiga, pentru ca asta depinde de viteza masinii. Dar nu am nici o indoiala in ceea ce priveste performanta sa. Nu imi fac griji pentru reflexele sale, va fi incredibil. Cel mai interesant va fi sa il vedem impotriva lui Kimi Raikkone in celalalt Ferrari, care va fi mai rapid?", a spus Lauda.

Va fi o motivatie pentru toti pilotii, fara indoiala, insa la fel va fi si pentru el. Schumacher are in fata sa un nou circuit, cel de la Valencia, si daca va ramane pana la sfarsitul sezonului, numarul circuitelor necunoscute lui va fi de trei. De asemenea, el nu a testat masinile in noua configuratie, insa cu siguranta va fi fericit sa revina pe slickuri.

1 comentarii:

Alex on 30.07.2009, 13:31 spunea...

Uite tocmai asta ne trebuia in F1! O sa fie o jumatate de sezon incredibila. Daca pana acum ziceam: "mda, weekendul asta iar avem o cursa plictisitoare" acum nu mai am rabdare pana la valencia :D.

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template