15 iulie 2009

Mosley se tine de cuvant - nu va mai candida

Max Mosley a confirmat, intr-o scrisoare trimisa catre toti membrii FIA, ca nu va mai candida la urmatoarele alegeri pentru Presedentia Federatiei.

La intalnirea Consililului Mondial de Motorsport din 24 iunie, Mosley a anuntat ca nu va mai candida la alegerile din 23 octombrie 2009. Dar in urma unei declaratii FOTA - in care se spunea ca Presedintele s-a comportat ca un dictator - a dat de inteles ca si-a schimbat pozitia. De asemenea, a primit mai multe mesaje din partea unor membri FIA, care il indemnau sa se razgandeasca.

"Din punct de vedere personal, ar fi foarte dificil pentru mine sa candidez din nou. Daca as continua, mi-ar complica foarte mult planurile personale si nu as mai putea onora obligatiile fata de familie. De altfel, voi implini 70 de ani anul viitor", motiveaza Mosley in scrisoarea catre membrii FIA.

El spera sa aiba un cuvant de spus in alegerea urmatorului presedinte, iar propunerea sa este fostul manager al Ferrari, Jean Todt. "Jean este fara indoiala un manager de motorsport exceptional. Echipele conduse de el au castigat Campionatul Mondial de Raliuri, Paris-Dakar, cursa de 24 de ore de la Le Mans si mai multe campionate consecutive in ultimii 15 ani, in Formula 1. Daca accepta sa candideze, va fi persoana ideala sa continue munca din ultimii 16 ani".

Todt a fost implicat in ultimul timp intr-o campanie pentru siguranta in trafic, alaturi de partenera sa, Michelle Yeoh. El nu a facut insa nici un anunt in legatura cu alegerile din octombrie.

Ari Vatanen insa, a anuntat ca va candida in toamna pentru a-l inlocui pe Max Mosley, si are sustinerea echipelor si majoritatii fanilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template