22 august 2008

Start!

In mai putin de o ora masinile de Formula 1 vor atinge pentru prima data superbul circuit din inima Valenciei!

In vederea pregatirii acestui weekend, echipele au studiat fiecare detaliu din cursa de F3 de luna trecuta, au simulat conditiile in mediul virtual, iar ieri au facut cateva tururi de circuit, ce-i drept pe jos sau cu scuterul, sau in cazul lui Piquet, cu bicicleta. Insa nimic nu se compara cu momentul in care pilotii vor simti cu adevarat micile denivelari ale circuitului, perioadele reale de franare si asa mai departe, din interiorul monopostului. In concluzie, astazi va fi o zi foarte ocupata pe noul circuit spaniol.

Cel care asteapta cu mare interes aceasta cursa este, evident, eroul local, Fernando Alonso. Dupa ghinionul din cursa de la Barcelona, cand avea sansa la o pozitie foarte buna in fata suporterilor sai, fostul campion mondial isi doreste foarte mult un rezultat memorabil aici, si va scoate absolut totul din umilul monopost R28. Desi nu toate biletele au fost vandute pentru Marele Premiu al Europei, spectatorii vor veni in numar foarte mare pentru a-si sustine eroul.

Contributia lui Alonso a fost foarte importanta in promovarea Formulei 1 in Spania. Daca in urma cu 5 ani, F1 nici macar nu era transmisa aici, ei bine acum spaniolii au deja doua mari premii in tara lor, iar biletele se vand ca painea calda, cu cateva luni inaintea cursei.

Revenind la cursa din acest weekend, circuitul stradal de 5 kilometri si jumatate nu poate fi comparat cu legendarul circuit stradal din Monaco, fiind mult mai rapid si mult mai lat, avand si ceva mai multe locuri ideale pentru depasiri. Totusi pericolul este prezent si aici, peretii de beton stand la panda foarte aproape pe marginea circuitului, asteptand fiecare eroare a pilotilor. Acest lucru ne face sa credem ca Safety-Car-ul isi va face aparitia in aceasta prima cursa din port, iar acest lucru poate aduce unele surprize cum a fost cazul si in Germania.

Favoriti? Daca ne uitam la ultimele curse am zice ca cei de la McLaren, in special Hamilton, sunt favoriti aici. Abilitatile britanicului de a-si aduce foarte repede pneurile in temperatura ar putea fi un avantaj. Si sa nu excludem tractiunea foarte buna a monopostului McLaren, dar si cei 25 de cai putere in plus fata de Ferrari, de care se tot discuta in ultimul timp. Dar in calcul ar mai putea intra si alti iubitori de circuite stradale, cum ar fi Kubica si bineinteles Alonso.

2 comentarii:

livelyf1 on 22.08.2008, 11:31 spunea...

foarte bun articolul! felicitari!
you raised up your game!

Lucian on 22.08.2008, 11:50 spunea...

multumesc Alin :)

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template