06 august 2008

"Silly season" - perioada contractelor se apropie

De obicei dupa vacanta de vara pilotii si echipele deja incep sa se uite in jur pentru o super oferta pentru anul urmator. Anul acesta a inceput chiar mai devreme aceasta "vanatoare" de contracte, in centrul atentiei fiind Alonso. Inca de la inceputul sezonului 2008 se speculeaza ca spaniolul va ajunge la Ferrari, mai devreme sau mai tarziu. Insa multe echipe si-au exprimat interesul pentru serviciile dublului campion.

Ferrari
Se retrage Kimi sau nu? Asta e intrebarea. Finlandezul, desi interesul sau in F1 pare sa scada, a declarat in nenumarate randuri ca el nu va rupe contractul cu Ferrari, acesta expirand la finele lui 2009. Cel mai probabil ca echipa italiana va avea aceeasi linie de piloti si anul viitor.

McLaren
Aici deja lucrurile sunt lamurite. Hamilton are un contract pe mai multi ani, foarte clara pozitia sa in echipa. Cat despre cea de-a doua masina, Whitmarsh a confirmat acum cateva zile ca il vor pastra pe Kovalainen.
Deci este confirmat: Lewis Hamilton / Heikki Kovalainen

BMW-Sauber
Va mai primi Nick Heidfeld o sansa la BMW? Evident rezultatele sale nu mai sunt chiar atat de constante ca in 2007, iar acest lucru se zvoneste ca i-ar pune in pericol pozitia in echipa. Plus ca se pare ca echipa este interesata de Bruno Senna, care este in cautarea unui volan in Formula 1. Cel mai probabil Kubica va ramane in cadrul echipei si anul viitor.

Renault
Aici este o ceata totala. Alonso este in cautarea unui contract pe un an pentru ca in 2010 sa faca mutarea la Ferrari (???). Honda are nevoie disperata de el pentru dezvoltarea masinii, alaturi de Ross Brawn. Dar oare vor vrea japonezii un contract pe un an?

Nelsinho Piquet pare ca a prins increderea de sine si viteza necesara sa tina aproape de coechipierul sau. Briatore probabil il va pastra in echipa si anul viitor.

Red Bull
David Coulthard se retrage si ii va face loc tanarului Vettel. Totul este deja confirmat aici.
Confirmat: Mark Webber / Sebastian Vettel

Toyota
Ambii piloti au fost pe podium anul acesta iar acest lucru a facut echipa sa ii pastreze si anul viitor.
Confirmat: Jarno Trulli / Timo Glock

Williams
Daca nu este disponibil nici un loc intr-o echipa mai competitiva, Nico Rosberg are sanse mari sa ramana la echipa lui Frank Williams si anul viitor. Cat despre Nakajima, el este legatura dintre Williams si motoristul Toyota. Pentru un motor ieftin cred ca Sir Frank il va pastra pe japonez si in 2009. Plus ca nu se descurca prea rau.

Honda
In cazul in care Alonso nu va veni la echipa japoneza, cei doi piloti ale caror contracte expira la finele anului, Jenson Button si Rubens Barrichello, probabil vor ramane alaturi de Ross Brawn in speranta ca acesta le va pune la dispozitie masina asteptata deja de doi ani de zile.

Toro Rosso
O data cu pierderea lui Vettel, Berger va trebui sa umple golul. Se pare ca deocamdata sunt 3 optiuni: in primul rand Bruno Senna, care este sustinut de insusi Gerhard Berger, este candidatul cu cele mai mari sanse. Apoi este pilotul de teste de la Red Bull Sebastien Buemi, iar a treia optiune este un nume mai putin cunoscut: mexicanul Salvador Duran, care ar putea aduce un mare sponsor mexican, Telmex.

Sebastien Bourdais va ramane in echipa conform lui Berger, care nu vrea sa schimbe ambii piloti in acelasi timp.

Force India
Aici nu se stie inca nimic despre ce s-ar putea intampla anul viitor. Probabil veteranul Fisichella si tanarul Sutil vor mai ramane un an la echipa indiana. Chiar daca se speculeaza ca Mallya va vrea probabil un pilot indian.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template