21 februarie 2009

Virgin pune conditii

Se pare ca exista ceva interes din partea Virgin Group de a prelua echipa Honda, insa niste schimbari sunt necesare, conform omului de afaceri englez, Richard Branson.

Branson a declarat postului de radio BBC ca, desi iubeste acest sport, lipsa tehnologiei ecologice si costurile ridicate il impiedica sa se implice in Formula 1.

"Formula 1 ar trebui sa promoveze o tehnologie noua, mai 'curata' iar daca ne vom implica, vrem ca masinile noastre sa foloseasca combustibili ecologici, lucru care ar reprezenta un exemplu pentru masinile de strada.", spune Branson.

Honda s-a retras din Marele Circ la sfarsitul anului trecut, tot din cauza acestor costuri uriase care presupun intretinerea unei echipe. Negocierile se poarta cu cativa posibili cumparatori pentru a putea vinde echipa inaintea deschiderii sezonului, de la sfarsitul lui martie, iar Virgin se pare ca se afla printre doritori. Desi Branson nu a confirmat acest lucru, el a expus cateva conditii.

"Cred ca Formula 1 trebuie organizata in asa fel incat echipele sa castige bani in loc sa ii piarda, mai ales echipele mici. Bernie Ecclestone este constient de acest lucru. Iubesc Formula 1. Poate in viitor, cine stie, vom vedea o masina Virgin pe circuit.", adauga Branson.

Incepand cu acest an F1 a introdus deja niste masuri de diminuare a costurilor urmand ca din 2010 sa se mearga chiar mai departe prin introducerea a unui buget care sa nu depaseasca 64 de milioane de dolari pe echipa. Se spera ca prin acest lucru, mai multi investitori, ca Branson, vor fi atrasi de Formula 1.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template