08 februarie 2009

US F1 Team - vesti bune pentru Formula 1

Inca de saptamana trecuta circula pe net stiri conform carora o echipa americana are ganduri serioase sa intre in Formula 1.

Echipa USF1 este produsul lui Ken Anderson, care in anii '80 a lucrat pentru echipele de Formula 1 Ligier si Onyx, si al lui Peter Windsor, fost manager de echipa la Williams si actual jurnalist pentru televiziunea americana Speed TV.

Bazele echipei ar urma sa fie, conform ITV, in Carolina de Nord, iar membrii echipei considera ca acest lucru nu mai este un obstacol in calea constructorilor, si anume de a avea sediul pe alt continent decat Europa, datorita tendintei de expansiune a Formulei 1 inafara batranului continent. De asemenea absenta unui Mare Premiu in America nu ii deranjeaza pe membrii echipei.

Dupa patru ani de planificari, fondatorii echipei USF1 considera ca acum este momentul ideal de a intra in F1, o data cu masurile luate de FIA si FOTA de reducere a costurilor. 

Lansarea oficiala a noii echipe va avea loc la sfarsitul lunii februarie sau inceputul lui martie la Speed TV, televiziune pentru care Peter Windsor este comentator. Atat Benie Ecclestone cat si Max Mosley sunt incantati de aceste eforturi si de aparitia unei noi echipe in F1 incepand cu 2010.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template