16 februarie 2009

Ultimul an pentru ING in F1

Gigantul in domeniul bancar, ING a anuntat astazi ca 2009 este ultimul an Formula 1. Sponsorul principal al echipei Renault si mai multor circuite din calendarul F1, a redus deja investitia in acest sport cu 40% urmand ca din 2010 sa se retraga.

Contractul pe 3 ani (2007-2009) cu Renault nu va mai fi prelungit, insemnand ca echipa franceza va trebui sa isi gaseasca alt sponsor care sa ii fie alaturi in incercarea de a reveni la statutul de campioana mondiala.

Conform comunicatului de presa, motivul principal este criza financiara, motorsportul si domeniul bancar fiind printre cele mai afectate de aceasta.

Comunicatul de presa al Bancii ING:
"Dupa anuntul recent de reducere a costurilor, ING a confirmat azi ca nu va reînnoi contractul de sponsorizare cu Renault F1 şi va pune capăt prezenţei sale în F1 dincolo de sezonul 2009.

Participarea in Formula Unu a companiei a fost primul proiect global de sponsorizare cu scopul de a genera venituri la nivel global şi de creştere a mărcii. Pe parcursul ultimilor doi ani, ING a realizat cu succes obiectivele sale in F1, creşterea globală a mărcii fiind de 16% (din 7 martie pana pe 08 noiembrie).

F1 rămâne o puternica afacere in domeniul auto, chiar într-un climat economic dificil. ING este multumita de relatia cu Renault F1 şi va continua să colaboreze îndeaproape cu echipa în ultimul an de parteneriat."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template