25 februarie 2009

USF1 a fost lansata

Marti a fost lansata echipa americana de Formula 1, USF1, in Charlotte, Carolina de Nord. Lansare a fost una simpla, care a constat intr-o conferinta de presa tinuta de televiziunea americana, Speed TV, pentru care Peter Windsor, omul care se va ocupa de partea sportiva a echipei, lucreaza.

Liderul echipei Ken Anderson si Windsor au prezentat in cele 30 de minute, planurile echipei si tinta lor in F1 incepand cu 2010. Accentul se va pune in principal pe faptul ca reprezinta America.

"Ca si britanic, eu sunt singura exceptie," a spus Windsor. "Masina va fi construita aici, bazele echipei vor fi in Charlotte si este clar că vom opta pentru piloti americani".

Nu a dat nume insa a mentionat faptul ca Danica Patrick, prima femeie care a castigat o cursa in IndyCar, s-a aflat in vizorul noii echipe, la fel ca si alti piloti din America. Windsor, care a mai lucrat in trecut in F1 cu Ferrari si Williams, a admis ca echipa va merge in primul an cu o echipa neexperimentata, intrucat in F1 nu se afla niciun pilot american.

Un alt potential pilot este Marco Andretti, al carui bunic a castigat titlul mondial in 1978. "As fi foarte fericit si m-ar face sa ma simt mai tanar daca Marco ar pilota pentru USF1.", a spus Windsor.

La prezentarea de marti, Anderson a spus ca echipa va avea un personal de 100-120 de angajati si un buget de 62 de milioane de dolari.

"Din cauza crizei suntem luati in serios pentru ca anii cu bugete nelimitate tin de trecut.", a completat WIndsor, dand de inteles ca viitoare echipa nu va avea probleme cu banii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template